Here

Bas Devos

Film

Stefan is een zachtaardige bouwvakker in Brussel die op het punt staat te vertrekken naar zijn thuisland Roemenië voor de zomervakantie. 

Tijdens zijn wandelingen en afscheidsbezoeken aan vrienden en familie ontmoet hij ShuXiu, een jonge Belgisch-Chinese vrouw die haar studie wijdt aan mossen. Haar oog voor het nauwelijks zichtbare intrigeert Stefan en laat zijn blik nog meer richten op de schatten die ons voortdurend omringen - of ze nu worden gedeeld met de mensen rondom ons of gewoon onder onze voeten groeien.

Here is een poëtische stadssymfonie die een ode brengt aan het onzichtbare en de schoonheid van het kleine. Geduldig en contemplatief ontvouwt regisseur Bas Devos de connectie tussen stad en natuur en, op de achtergrond van een ontluikende liefdesgeschiedenis, de connectie tussen mensen zelf.

‘Here’ is mindfulness-cinema van het Aziatische soort – magische alledaagsheid, een hint natuurlyriek – met een stille held.

NRC

'Gelaagd en intiem meesterwerkje van Belgische filmmaker Bas Devos.'

VPRO Cinema

'Kalm en eenvoudig, maar wie een beetje geduld heeft, wordt rijkelijk beloond.'

de Volkskrant

Food & Film | € 24

Bij het Food & Film arrangement heb je deze zomer keuze uit een salade met een ander gerecht naar keuze van onze zomerkaart én een filmkaartje voor maar € 24 (bij films langer dan 130 minuten € 25).

Bestel onderaan de pagina je combi-ticket.

Kom je eten voordat de film begint? Dan adviseren we je om minimaal 1 uur voor aanvang van de film aan te schuiven in het restaurant.

Meer informatie
Food & Film | € 24

Regie Bas Devos
Cast Stefan Gota, Liyo Gong
Genre Drama
Land België
Gesproken taal Frans, Roemeens, Chinees, Nederlands
Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur 82 minuten
Kijkwijzer
Datum wo 31-07
Tijd 13:20 tot 14:45
Prijs € 12,00 Normaal
€ 11,00 Supporter
€ 8,50 Student
Zaal Filmzaal 5
Bestel tickets

Ook interessant voor jou

Kies een taal