Het Atelier: portret van Hella

Het Atelier: portret van Hella

Freek de Jonge

Met Q&A
Film Filmspecial

Documentaire over de opmerkelijke creatieve veerkracht van Hella de Jonge. Inclusief voorfilm en nagesprek met Hella en Freek De Jonge.

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing, heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht.

Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre.

Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een een eigen stijl met eigen verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context.

In het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven.
 

Regie

Freek de Jonge

Cast

Hella de Jonge e.a.

Genre

Documentaire

Land

NL

Releasedatum

2023

Tijdsduur

110 minuten

Datum wo 10-05
Tijd 20:30 - 22:35
Genre Film
Prijs € 15,00 Normaal
€ 12,50 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 9-5-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets