Het Nationale Theater

Het Nationale Theater

Happy Days

Een lichtvoetig verhaal over een mensenleven dat ten einde komt
Samuel Beckett Antoinette Jelgersma Jaap Spijkers

Happy Days is een legendarische toneeltekst van de Ierse schrijver en dichter Samuel Beckett uit 1961. Een poëtisch, geestig en even luchtig als diepzinnig verhaal over samenzijn en eenzaamheid, lichamelijke aftakeling en groeiende geestkracht, de hang naar eeuwigheid en het besef van vergankelijkheid. Maar verwacht geen zwartgallige voorstelling: op een bed van zware thema’s ligt een optimistisch verhaal over menselijke volharding.

Winnie (Antoinette Jelgersma) zit vast. Tot haar middel, in het zand. Alles wat ze nodig heeft is in de buurt: haar persoonlijke spulletjes, een grote handtas en man Willie (Jaap Spijkers). Ondanks haar benarde positie is ze vastbesloten om haar verdere leven opgewekt tegemoet te treden. Zelfs als ze langzaam wegzakt en het zand tot haar kin komt, blijft ze praten, mijmeren en zichzelf herinneren aan gelukkiger dagen.

Happy Days is de vierde Beckett van Erik Whien, huisregisseur bij Het Nationale Theater. Eerder maakte hij Wachten op Godot, Eindspel en Krapps laatste band. De Volkskrant schreef over die voorstelling: ‘Erik Whien bevestigt hiermee zijn faam als Beckett-regisseur.’

Credits

Regie

Erik Whien

Tekst

Samuel Beckett

Spel

Antoinette Jelgersma en Jaap Spijkers

Datum vr 28-04
Tijd 20:15
Genre Theater
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 27-4-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets
Datum za 29-04
Tijd 20:15
Genre Theater
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 28-4-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou