Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel

What Ever Happend to Mr Pete

Bejubeld Vervreemdend Filosofie
Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel

What Ever Happend to Mr Pete

Bejubeld Vervreemdend Filosofie

What Ever Happened to Mr. Pete is not your usual play. Deze vervreemdende theaterervaring is een zoektocht naar de waarheid achter Mr. Pete. Wie is hij? En wie zijn wij eigenlijk? 

Een noodzakelijke vraag in tijden van algoritmes, digitalisering en de viering van ons geluk als vrij individu. Het Zuidelijk Toneel presenteert een voorstelling over eenzaamheid, gemeenschappelijkheid en controleverlies. Een gedeelde zoektocht, want ook Mr. Pete leert zichzelf kennen in korte, grappige scènes, bevolkt door een bonte stoet personages.

Gebaseerd op het werk van Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch maken regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht deze voorstelling over Mister Pete. Luchtig, krokant en met voldoende filosofische stevigheid. Ruimhartig belegd met spelplezier en inventiviteit. Zo bewijzen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht dat luchtigheid ook heel ernstig kan zijn. Of zoals Joachim de voorstelling omschrijft: “Er is geen touw aan vast te knopen, of je aan op te hangen.”

Sarah Moeremans

Sarah Moeremans (1979) wordt in 2025 de nieuwe artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Sinds 2021 is ze betrokken als vaste regisseur en co-artistiek leider bij het gezelschap. Eerder werkte ze voor o.a. voor Oostpool en het Noord Nederland Toneel. Sarahs werk is filosofisch reflectief met een vleugje satire en taal als de belangrijkste bouwsteen. Sinds 2013 werkt ze zeer regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Bij Het Zuidelijk Toneel maakte ze o.a. de succesvoorstellingen Rijgen, What Ever Happened to Mr. Pete? en Shut Up and Play with Me.

“Acteur Joep van der Geest weet Mr. Pete met weinig woorden en terugtrekkende motoriek prachtig gestalte te geven. Aan de andere kant van het oudroze gordijn zal Gillis Biesheuvel als tweede Mr. Pete vast evenveel ontroering en sympathie opwekken.”

de Volkskrant

“Een hartverscheurend portret van eenzaamheid en vervreemding.”

NRC

“Poëtisch, ontroerend, lichtvoetig en angstaanjagend toneel over de verweesde mens, die in weerwil van wat hij zelf misschien denkt, niet alleen is.”

Theaterkrant

Regie

Sarah Moeremans

Dramaturgie

Joachim Robrecht

Tekst

Sarah Moeremans, Joachim Robrecht, Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Judith van den Berg

Spel

Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Judith van den Berg, Ousmane Bangura, Luca Bötzel, Teun Donders, Myrthe van der Vuurst de Vries

Artistiek advies

Piet Menu

Kostuumontwerp

Daphne de Winkel

Kostuums

Ilse Vermeulen

Lichtontwerp | Decorontwerp

Stan Bannier | Sarah Moeremans

Datum vr 12-01
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 11-1-2024 om 20:30 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou