Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Het Zuidelijk Toneel/Lucas De Man - De Bastaard

“Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.” Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat en Michelle Samba reconstrueren zij de route van Rashifs vader, die vanuit Marokko naar België reisde en stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend. Ahmet gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif, om zichzelf beter te begrijpen.

De voorstelling is meer dan Rashif zijn reisverslag. Het zou ook het verhaal van Ahmet, Michelle of jou kunnen zijn. Want misschien wist je het nog niet, maar uiteindelijk zijn we allemaal bastaard. De voorstelling vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in onze tijd. 

Ahmet is wereldbekend als fotograaf en documentairemaker, hij was fotograaf des Vaderlands. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Michelle; poëtische ziel, veelgevraagd drummer en muzikaal multitalent. Zij zorgt voor live muziek. Met film, slam poetry, muziek, proza en vertelling geven zij zicht in hoe de blik van anderen ons denken beïnvloedt, en leidt tot een constant dubbel bewustzijn. De Bastaard is ritmisch, scherp van taal, indringend, oprecht en laat je niet onberoerd achter.

De regie is in handen van huismaker van de Verkadefabriek, Lucas De Man.


Zorg voor een geldig coronatoegangsbewijs
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Vanaf 25 september geldt dit ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen. Hier lees je er alles over. 

Eindregie

Lucas De Man

Artistiek advies

Piet Menu

Muziek en spel

Michelle Samba

Tekst en spel

Rashif El Kaoui

Video en spel

Ahmet Polat

Stage video

Birke Wobbes

Techniek

Tom IJpelaar

In de pers

“El Kaoui heeft alles in handen om zijn pamflet van een bastaard uit te laten groeien tot, in meer dan één betekenis, de voorstelling van zijn leven”

Nieuwsblad

“Rashif El Kaoui onderhoudt het publiek bijzonder charmant over zijn twijfels, zijn leven, zijn afwezige vaderen zijn pogingen een eigen plek te vinden in een wereld waarin ‘bastaards’ niet gewild zijn.”

Theaterkrant
Datum za 02-10
Tijd 20:30 - 22:01
Genre Theater
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren