Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

House of Nouws

Storm voor wie wakker is

House of Nouws

Storm voor wie wakker is

House of Nouws

Storm voor wie wakker is

House of Nouws

Storm voor wie wakker is

Met veel humor en grootheidswaan nemen vier charismatische spreekstalmeesters je in deze muzikale vertelling mee, de stormachtige nacht in. Ze zoomen in op een stad waar verschillende mensen wakker liggen om verschillende redenen, zonder het van elkaar te weten. De thema's zijn larger than life. Ze roepen een storm op, om de slapelozen hun hood uit te trekken, de buitenwereld in.

House of Nouws lanceert haar nieuwe productie voor (jong)volwassenen: Storm voor wie wakker is. Een voorstelling die over de grenzen van disciplines klotst. Spoken word, toneel en muziek komen samen in een taalconcert met humor over wereldwijde, grote zorgen en over je eigen, kleine gedoe. Ze zoomen in op verschillende mensen die, elk om hun eigen reden, nog wakker zijn. Om daarna weer uit te zoomen, naar de storm die boven hen woedt: pas als die storm losbarst, ontmoeten ze elkaar. 

Neem plaats tussen de spelers
In plaats van zitplaatsen op de tribune worden op het speelvlak verschillende zitjes gecreëerd en ook heb je de mogelijkheid de voorstelling liggend op een matje bij te wonen. Je hoeft hiervoor niets mee te nemen en op de avond zelf kun je een plekje uitkiezen.

Waar lig jij wakker van?
De makers van House of Nouws weten wel waar ze wakker van liggen. Nieuwe ideeën en gesnurk. Onder andere. Maar waar lig jij wakker van? Misschien wel van hetzelfde als je slapeloze buur. Laat het House of Nouws weten, want daarover gaat hun voorstelling. Je kunt je overpeinzingen kwijt op ikligwakker.nl. De hele nacht.  

De voorstelling maakt overtuigend invoelbaar hoe in de nacht de wereld lijkt weg te vallen, met de geruststellende dagelijkse bezigheden, de huisgenoten, de werkzaamheden die de gedachten ordenen en afbakenen.

Theaterkrant

Over House of Nouws

Ze omschrijven zichzelf als zeven brutale moralisten die samen theater maken. Dat doen ze vanuit drie artistieke uitgangspunten:

We halen een streek uit met het publiek
We ontrafelen een hype
We geven een show

In 2019 schreven ze: 'Samenleven, we kunnen het niet meer'. Ze namen zichzelf voor met hun voorstellingen steeds collectieve ervaringen aan te richten, waarmee ze de samenleefspier konden trainen. Wisten zij veel dat de samenleving een gigantische beproeving te wachten stond.

'Eind 2021 leven we zo’n beetje ‘post-crisis’. Ziekte, mondkappen, vaccins, demonstraties en QR-codes hebben bestaande ongelijkheden uitvergroot en gigantische nieuwe kloven geslagen. Bijna iedereen heeft opnieuw leren omgaan met verschil. Storm voor wie wakker is is een ode aan ieders poging om tot elkaar door te dringen.' - House of Nouws

Credits

Regie

Sanne Nouws

Spel

Jermaine Berkhoudt, Kirsten Mulder, Eefje Paddenburg, Timo Tembuyser

Tekst

Sandy Bosmans, met bijdragen van Twan van Bragt, Ayden Carlo Dijkstra, Robin Habbé, Thomas Lamers, Sanne Nouws, Derica Shields

Scenografie

Sanne Lips, Liesje Knobel

Dramaturgie

Thomas Lamers

Lichtontwerp

Wilfred Loopstra

Geïnspireerd door

Let Them Eat Chaos van Kae Tempest

Foto's

Bart Grietens

Datum vr 21-01
Tijd 20:30
Genre Woord
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporter
Ga verder met bestellen Account activeren