I Am the River, The River is Me

Petr Lom

Film

Meer dan een reis door een adembenemend landschap en een samenleving die zo ver af lijkt te staan van het kapitalisme en individualisme - het is een call for action, een oproep om waardesystemen ten aanzien van natuur en gemeenschap te herzien in het belang van al het toekomstig leven op aarde.

De Whanganui Rivier in Aotearoa/Nieuw Zeeland kreeg in 2017 als eerste rivier ter wereld dezelfde rechten als de mens. Dit was het resultaat van een ruim 150 jaar lange juridische strijd van de Maori, die de rivier zien als hun voorouders, als een onverdeelbaar en spiritueel wezen. Ned Tapa, de Maori voogd van de rivier, nodigt de filmmakers, internationale watervertegenwoordigers en activisten uit op een vijfdaagse kanotocht op de indrukwekkende rivier. Terwijl rivier en reizigers organisch samenstromen, is er zowel lichtheid, humor, als ruimte voor heling van de echo’s van het koloniale verleden.

Food & Film | €24

Bij het Food & Film arrangement heb je de keuze uit alle hoofdgerechten van onze avondkaart én een filmkaartje voor maar € 24 (bij films langer dan 130 minuten € 25).

Bestel onderaan de pagina je combi-ticket.

Kom je eten voordat de film begint? Dan adviseren we je om minimaal 1 uur voor aanvang van de film aan te schuiven in het restaurant.

Meer informatie
Food & Film | €24

In de pers

'De rivier blijft de hoofdpersoon van de film'

De Volkskrant

'Veel aandacht voor het natuurschoon rond en in de Whanganui'

NRC

Regie Petr Lom
Cast

N.v.t.

Genre Documentaire
Land Nederland, Noorwegen, Nieuw-Zeeland
Gesproken taal Engels, Maori
Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur 88 minuten
Kijkwijzer
Datum ma 17-06
Tijd 15:40 tot 17:10
Prijs € 12,00 Normaal
€ 11,00 Supporter
€ 8,50 Student
Zaal Filmzaal 2
Bestel tickets
Datum ma 17-06
Tijd 15:40
Prijs € 24 Food & Film
Bestel combi-ticket

Ook interessant voor jou