Ivgi & Greben

Ivgi & Greben

Landscape with figure

Beeldend Expressief
Ivgi & Greben

Ivgi & Greben

Landscape with figure

Beeldend Expressief
Ivgi & Greben

Ivgi & Greben

Landscape with figure

Beeldend Expressief
Ivgi & Greben

Ivgi & Greben

Landscape with figure

Beeldend Expressief

Mens en natuur zijn verbonden, onlosmakelijk, onvermijdelijk. Landscape with Figure toont de mens in dit samenspel. Acht dansers, afkomstig uit heel Europa, gaan in een drieluik de confrontatie aan. Op pompende, industriële klanken zien we de mens die vormt en creëert, die vecht en zich schikt. Vervolgens zien we, in een heel ander kleurenpalet, de schoonheid van de natuur om ons heen; hoe de mens daar organisch deel van uitmaakt en geniet van elke beweging en alle vormen en kleuren.

In drie delen toont Ivgi&Greben de schoonheid én de dreiging van de natuur. De dansers veranderen van gedaante; het podiumlandschap verandert mee. Landscape with Figure is een ode aan de mens die zich voortdurend verhoudt tot de natuur.

Landscape with figure is abstract, maar de bewegingstaal is expressief en beeldend. De mens wordt op indringende manier verbeeld: er is levenslust en tederheid, maar ook kwaadaardigheid en vernielzucht. 

Over ivgi&Greben

Uri Ivgi en Johan Greben maken sinds 2003 dansvoorstellingen. In binnen- en buitenland wordt hun kwaliteit onderkend en vallen ze regelmatig in de prijzen. Vanaf 2021 zijn zij met een eigen gezelschap in Friesland geland. Landscape with Figure is, na De Voorlopers en Wasted Skin, de derde voorstelling die Ivgi&Greben voor het publiek in Friesland en Nederland maakt.

Concept en choreografie

Uri Ivgi & Johan Greben

Dans

Ludovico Murgia, Daniel Flores Pardo, Matthea Lára Pedersen, Gaetano Tricomi, Sofia Lacava, Anastasia Papasakellariou, Greta Cecconi en Senne Reus.

Muziek

Tom Parkinson

Dramaturgie

Judith Schoneveld

Repetitor

Riccardo Zandona

Lichtontwerp/decor en props

Wil Frikken/Johan Friso Ontwerp

Kostuums

Natasja Lansen

Campagnebeeld en foto’s

Paul Sixta

Datum vr 19-01
Tijd 20:30
Genre Dans
Prijs € 21,00 Normaal
€ 19,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 18-1-2024 om 20:30 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou