Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Ivgi & Greben

WASTED SKIN

Aangeraakt worden is een primaire levensbehoefte – je voelt dat je bestaat. Huidhonger, zo wordt de hunkering naar ­fysieke intimiteit ook wel genoemd. In WASTED SKIN verbeelden acht dansers de uitwerking van lichamelijke nabijheid en afstand op gevoel en gedrag. Het gaat over het terugveroveren van sociale en fysieke onbevangenheid.

Het intense verlangen naar anderen, naar aanraking is door het Coronavirus herkenbaar geworden voor iedereen. Maar er is meer; ook door de fysieke afstand en schijnbare perfectie van digitale beelden en communicatie, is de onbevangenheid van lichamelijk contact aangetast. Wat doet dit met ons?

In WASTED SKIN zien we dansers die proberen met rituele bewegingsreeksen de vervreemding en de onderlinge afstand te overbruggen. Instinctief worden ze aangetrokken tot de warmte van de huid van een ander. Ze dansen voor hun leven en toch kan de veiligheid van de groep plotseling omslaan in acute dreiging.

De choreografie van dit nieuwe stuk viert de schoonheid en kracht van lichaamstaal. Met contrasterende delen die soms abrupt eindigen, dan weer plotseling beginnen, wordt het stuk opgebouwd. Ivgi&Greben vergroten het verlangen en de eenzaamheid uit met een grillige mix van warm en koud -emotieloos, soms mechanisch-  om deze gevoelens extra invoelbaar te maken.

Een Fries dansgezelschap
Uri Ivgi en Johan Greben maken sinds 2003 dansvoorstellingen in binnen- en buitenland, met steeds andere dansers in andere steden. Daar waar ze werkten, werd hun kwaliteit erkend. In 2019 waren ze al eens in de Verkadefabriek te zien met De Voorlopers. Inmiddels is het moment aangebroken om hun gehele artistieke oeuvre, hun engagement en hun internationale ervaring te etaleren in de vorm van eigen gezelschap op een vaste plek, in Leeuwarden.

Ervaren als het choreografenduo is; als makers gaan ze met deze avondvullende voorstelling een nieuwe fase in. Ze werken nu met hun eigen gezelschap en verbinden zich voor lange tijd aan een vaste groep dansers.

Credits

Choreografie

Ivgi&Greben

Dans

Bettina Jurák, Christian Leveque, Coline Delgado, Daniel Flores Pardo, Fabrizio Di Franco, Gaspard Schmitt, Manon Adrianow, Noa van Tichel

Dramaturgie

Judith Schoneveld

Muziekcompositie

Tom Parkinson

Datum do 20-01
Tijd 20:30
Genre Dans
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren