Ivgi & Greben

Ivgi & Greben

WASTED SKIN

Aangeraakt worden is een primaire levensbehoefte – je voelt dat je bestaat. Huidhonger, zo wordt de hunkering naar ­fysieke intimiteit ook wel genoemd. In WASTED SKIN verbeelden acht dansers de uitwerking van lichamelijke nabijheid en afstand op gevoel en gedrag. Het gaat over het terugveroveren van sociale en fysieke onbevangenheid.

Het intense verlangen naar anderen, naar aanraking is door het Coronavirus herkenbaar geworden voor iedereen. Maar er is meer; ook door de fysieke afstand en schijnbare perfectie van digitale beelden en communicatie, is de onbevangenheid van lichamelijk contact aangetast. Wat doet dit met ons?

In WASTED SKIN zien we dansers die proberen met rituele bewegingsreeksen de vervreemding en de onderlinge afstand te overbruggen. Instinctief worden ze aangetrokken tot de warmte van de huid van een ander. Ze dansen voor hun leven en toch kan de veiligheid van de groep plotseling omslaan in acute dreiging.

De choreografie van dit nieuwe stuk viert de schoonheid en kracht van lichaamstaal. Met contrasterende delen die soms abrupt eindigen, dan weer plotseling beginnen, wordt het stuk opgebouwd. Ivgi&Greben vergroten het verlangen en de eenzaamheid uit met een grillige mix van warm en koud -emotieloos, soms mechanisch-  om deze gevoelens extra invoelbaar te maken.

Een Fries dansgezelschap
Uri Ivgi en Johan Greben maken sinds 2003 dansvoorstellingen in binnen- en buitenland, met steeds andere dansers in andere steden. Daar waar ze werkten, werd hun kwaliteit erkend. In 2019 waren ze al eens in de Verkadefabriek te zien met De Voorlopers. Inmiddels is het moment aangebroken om hun gehele artistieke oeuvre, hun engagement en hun internationale ervaring te etaleren in de vorm van eigen gezelschap op een vaste plek, in Leeuwarden.

Ervaren als het choreografenduo is; als makers gaan ze met deze avondvullende voorstelling een nieuwe fase in. Ze werken nu met hun eigen gezelschap en verbinden zich voor lange tijd aan een vaste groep dansers.

Studententip!

''Misschien niet de standaard waar je naartoe zou gaan. Maar des te meer moet je gaan. Puur en prachtig.'' - Merel (marketingstagiaire en student)

Goedkoop naar de film of het theater? Dat kan in de Verkadefabriek!
Beter! Plof, aan het einde van de dag, neer in de filmzaal - kost je maar 8 euro. Of ga naar de beste cabaretiers, fijnste concerten en de nieuwste generatie dans- en theatermakers voor een tientje. Daarvoor of daarna (of allebei) bestel je een goed koud biertje in het café. We zien je wel verschijnen!  

De studentenkorting geldt op de dag zelf, aan de kassa van de Verkadefabriek, op vertoon van je collegekaart of CJP-pas. 

Alles over studentenkorting
Studententip!

Credits

Choreografie Uri Ivgi & Johan Greben
Dans Manon Adrianow, Ashley Affolter, Björn Bakker, Daniel Flores Pardo, Matthea Lára Pedersen, Ludovico Murgia, Noa van Tichel & Gaetano Tricomi.
Dramaturgie

Judith Schoneveld

Muziekcompositie

Tom Parkinson

Lichtontwerp Yaron Abulafia
Kostuumontwerp Natasja Lansen
Decorontwerp Arjen van der Zwaag
Foto's en trailer
Paul Sixta
Datum za 14-01
Tijd 20:30
Genre Dans
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop start 13-1-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets