Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Jack Wouterse & Toeac

Bloedkoraal

November Music

Een nieuwe muziektheatervoorstelling met Jack Wouterse en accordeonduo Toeac, geïnspireerd op het eeuwenoude verhaal van Orpheus en Euridice. Bloedkoraal is muziektheater over het dodelijk gif dat liefdesverdriet heet, maar ook een troostrijk verhaal over de kunst van het ongelukkig zijn.

Tuur (Jack Wouterse), een man in de herfst van zijn leven, wordt met loeiende sirenes naar de IC gebracht. Terwijl het ziekenhuispersoneel vecht voor zijn leven, wordt Tuur teruggeslingerd in de tijd, naar zijn jaren als jonge vent. De tijd waarin hij een amour fou beleefde met Meie. Het was een korte maar intens gelukkige periode vol liefde, drank en eindeloze vrijpartijen. Ze wisten het destijds zeker: zij zouden samen honderd worden. Maar toen sloeg het noodlot genadeloos toe. Meie sterft in Tuurs armen. De beoogde trouwdatum werd haar sterfdag.

Nu Tuur veertig jaar later zelf balanceert tussen leven en dood, daalt hij af naar de onderwereld om zijn geliefde te zoeken. Als hij haar vindt, besluit hij haar -tegen alle regels in- mee naar huis te nemen. Maar om dat voor elkaar te krijgen zullen Tuur en Meie een onmogelijke opdracht moeten uitvoeren.

Ook voor wie niet bekend is met de mythe van Orpheus en Euridice zal deze voorstelling een ontluisterende en ontroerende liefdestragedie zijn. De accordeons van Toeac, de muziek van Anthony Fiumara (en een vleugje Bach), de tekst van Peer Wittenbols en de regie gaan met elkaar een spannende interactie aan.

Toeac
Reneé Bekkers en Pieternel Berkers vormen sinds 2002 het accordeonduo Toeac. Toeac behaalde prijzen op internationale muziekfestivals en geeft concerten in binnen- en buitenland. Bekkers&Berkers werken o.a. samen met schrijvers, beeldend kunstenaars, documentaristen en dansers. Het duo produceerde zelf de voorstellingen TOEAC Pictures, MovingRhtyhms, Pas de Deux, FairlyTales en De Paraplu.

Jack Wouterse
Jack Wouterse begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra. Via regisseur Johan Doesburg kwam hij in het theater terecht en vanaf 1999 tot 2017 was hij te zien bij het Ro Theater in onder andere De Zere Neus van Bergerac en de theaterhits Walden en ZIN met Arjan Ederveen. Hij speelde in tal van films waaronder de klassiekers Lang Leve De Koningin en Suzy Q, waar hij een Gouden Kalf voor kreeg.

concept, muziek

Pieternel Berkers, Renée Bekkers

spel

Jack Wouterse

regie en dramaturgie

Ria Marks

tekst

Peer Wittenbols

Compositie

Anthony Fiumara

decor en scenografie

Catherina Scholten

Datum za 06-11
Tijd 20:30 - 21:30
Genre Theater
Prijs € 9,50 NM XL Pas
€ 19,00 NM Normaal
€ 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

FESTIVALPAS XL

De Festivalpas XL geeft 50% korting op elk November Music concert. Ben je van plan om verschillende concerten te bezoeken? Dan loopt de korting snel op.

► De pas kost €37,50
► De pas is persoonsgebonden en geeft korting op maximaal 1 kaart per concert
► De pas is digitaal, je ontvangt geen fysieke pas. De digitale pas is gekoppeld aan het emailadres waarmee je inlogt.
► Na het kopen van de pas krijg je een e-mail met daarin jouw kortingscode. Wanneer je een ‘NM XL Pas’-kaartje koopt, vul je de code in.

Bestel de Festivalpas XL

Zorg je voor een geldig coronatoegangsbewijs?
De Verkadefabriek houdt de volgende richtlijnen aan:

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van onze horeca en filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. 

 Hier lees je er alles over. 

Meer November Music in de Verkadefabriek