Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Een nieuwe muziektheatervoorstelling met Jack Wouterse en accordeonduo Toeac, geïnspireerd op het eeuwenoude verhaal van Orpheus en Euridice. Bloedkoraal is muziektheater over het dodelijk gif dat liefdesverdriet heet, maar ook een troostrijk verhaal over de kunst van het ongelukkig zijn.

Tuur (Jack Wouterse), een man in de herfst van zijn leven, wordt met loeiende sirenes naar de IC gebracht. Terwijl het ziekenhuispersoneel vecht voor zijn leven, wordt Tuur teruggeslingerd in de tijd, naar zijn jaren als jonge vent. De tijd waarin hij een amour fou beleefde met Meie. Het was een korte maar intens gelukkige periode vol liefde, drank en eindeloze vrijpartijen. Ze wisten het destijds zeker: zij zouden samen honderd worden. Maar toen sloeg het noodlot genadeloos toe. Meie sterft in Tuurs armen. De beoogde trouwdatum werd haar sterfdag.

Nu Tuur veertig jaar later zelf balanceert tussen leven en dood, daalt hij af naar de onderwereld om zijn geliefde te zoeken. Als hij haar vindt, besluit hij haar -tegen alle regels in- mee naar huis te nemen. Maar om dat voor elkaar te krijgen zullen Tuur en Meie een onmogelijke opdracht moeten uitvoeren.

Ook voor wie niet bekend is met de mythe van Orpheus en Euridice zal deze voorstelling een ontluisterende en ontroerende liefdestragedie zijn. De accordeons van Toeac, de muziek van Anthony Fiumara (en een vleugje Bach), de tekst van Peer Wittenbols en de regie gaan met elkaar een spannende interactie aan.

Toeac
Reneé Bekkers en Pieternel Berkers vormen sinds 2002 het accordeonduo Toeac. Toeac behaalde prijzen op internationale muziekfestivals en geeft concerten in binnen- en buitenland. Bekkers&Berkers werken o.a. samen met schrijvers, beeldend kunstenaars, documentaristen en dansers. Het duo produceerde zelf de voorstellingen TOEAC Pictures, MovingRhtyhms, Pas de Deux, FairlyTales en De Paraplu.

Jack Wouterse
Jack Wouterse begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra. Via regisseur Johan Doesburg kwam hij in het theater terecht en vanaf 1999 tot 2017 was hij te zien bij het Ro Theater in onder andere De Zere Neus van Bergerac en de theaterhits Walden en ZIN met Arjan Ederveen. Hij speelde in tal van films waaronder de klassiekers Lang Leve De Koningin en Suzy Q, waar hij een Gouden Kalf voor kreeg.

Credits

concept, muziek

Pieternel Berkers, Renée Bekkers

spel

Jack Wouterse

regie en dramaturgie

Ria Marks

tekst

Peer Wittenbols

Compositie

Anthony Fiumara

decor en scenografie

Catherina Scholten

Datum za 06-11
Tijd 20:30 - 07:00
Genre Theater
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporterpas
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren