Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Jazz Factory - Doppler Trio

Alleen de bezetting is traditioneel, maar verder is alles anders aan Doppler Trio. Synthesizers, effecten, folk-invloeden, vocalen en Oosterse ritmes zijn slechts enkele ingrediënten die het trio toevoegt aan hun atmosferische, narratieve jazzgeluid.

De complexiteit wordt niet geschuwd, maar de muziek behoudt altijd het emotionele, stuwende geluid dat je ook vindt bij groepen als Mammal Hands, GoGo Penguin en Cinematic Orchestra.

Het debuutalbum Nebula kwam uit in maart 2019 en precies twee jaar later zag het overtuigende album Archean het levenslicht. De muziek vertelt het verhaal over de geologische periode waarin de aarde zijn korst ontwikkelde. Een periode die wordt weerspiegeld in de krachtige dramatische curve die aanwezig is in de muziek.

‘De muziek ademt atmosfeer en neemt je mee de ruimte in. Ondersteund door synthesizer, effecten en zang voert de reis langs sterke composities. Binnen de nummers vinden voortdurend onverwachte tempowisselingen en ritmeveranderingen plaats. Solo’s en improvisaties staan nooit op zichzelf, ze maken een geraffineerd onderdeel uit van de ontwikkeling van het muziekstuk’

Jazzism

Bezetting

Daniël van der Duim – piano, keys
Floris-Jan van den Berg – contrabas, zang
Hendrik Eichler – drums

Datum zo 17-10
Tijd 15:00 - 17:00
Genre Muziek
Prijs € 15,00 Normaal
€ 13,00 Supporterpas
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Ook interessant voor jou