Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Jazz Factory - Eddy & the Ethiopians

Jazz Factory - Eddy & the Ethiopians

Jazz Factory - Eddy & the Ethiopians

De kans op een witte Tweede Kerstdag is misschien klein, maar dat de Jazz Factory zich deze middag ontpopt tot een groot en aanstekelijk dansfeest lijkt nagenoeg zeker!

Eddy & the Ethiopians is ontstaan uit jamsessies in 2013. Saxofonist Edward ‘Eddy’ Capel ontmoette tijdens internationale tours met de zangeres / danseres Minyeshu Kifle uit Ethiopië enkele van haar muzikale vrienden waarmee hij sindsdien regelmatig samenspeelt. Zo ontstond uiteindelijk Eddy & the Ethiopians, een meltingpot van muzikanten uit Afrika en Europa. De groep mixt Ethiopiques, 70’s afrobeat, jazz en opzwepende funk.

Vier jaar geleden ontmoette Capel de Eritrese zanger en krar speler Bereket Behre Akitu en nodigde hem uit om mee te spelen met de band. Dat klikte meteen en zette aan tot het werken aan nieuwe composities die geïnspireerd zijn op Eritrese & Ethiopische ritmische en melodische structuren. Deze nieuwe composities staan op het heerlijk opzwepende album E&EII.

Levenslustige zomerklanken op nieuw album van Eddy & the Ethiopians…bigbandmuziek en Ethiopië zijn twee zaken die je niet zo gauw met elkaar in verband zou brengen. Het genre was in dat land tot grote bloei gekomen tijdens het bewind van Haile Selassie. De Eindhovense saxofonist Edward Capel geeft er met Eddy & the Ethiopians een eigen levenslustige kijk op.’

Eindhovens Dagblad

Bezetting

Edward Capel (saxofoon), Bereket Behre akitu (krar, zang), Laurence Bilger (dwarsfluit), Mathias Van de Wiele (gitaar, althoorn), Kenrick Gunther (percussion, zang), Osama Meleegi (percussie), Bart van Dongen (toetsen), Jan van de Lest (bas), John Maasakkers (drums)

Datum zo 26-12
Tijd 15:00 - 16:30
Genre Muziek
Prijs € 15,00 Normaal
€ 13,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren