Jazz Factory - Henk Kraaijeveld Quintet

Jazz Factory

In het land van de Nederlandse jazzvocalisten neemt Henk Kraaijeveld met zijn pakkende en tegelijkertijd avontuurlijke songs een unieke plaats in. 

De zanger gooide met zijn debuutalbum Passengers in 2018 hoge ogen. Magazine Jazzenzo: 'Een hoogtepunt vormt de introductie van het nieuwe kwintet van vocalist Henk Kraaijeveld...hij heeft zich ontwikkeld tot een bijzonder interessante muzikale persoonlijkheid, die met saxofonist Paul van der Feen het nodige muzikale risico neemt. Muzikaal samenspel op het scherpst van de snede, spatzuiver'. In de Jazz Factory trapt Kraaijeveld zijn Nederlandse tournee af met zijn gloednieuwe album Patches of Sky.'

De laatste winnaar van het Nederlandse jazzvocalistenconcours brengt meeslepende muziek samen met poëtische teksten en verrassende improvisaties. In zijn avontuurlijke songs worden speelse en lichtvoetige muziek afgewisseld met intense grooves en harmonieën. Opgegroeid met klassieke (koor)muziek en The Beatles, laat hij zich onder andere beïnvloeden door muzikanten als Kurt Elling, Esperanza Spalding en Avishai Cohen. Zijn ‘all-star’ kwintet bevat enkele van de meest gewilde creatieve en energieke muzikanten uit Nederland muziekscene met onder meer bassist Tobias Nijboer (Fuse) en saxofonist Paul van der Feen (Metropole Orkest). 
 

Bezetting

Piano

Daan Herweg

Bas

Tobias Nijboer

Saxofoon

Paul van der Feen

Drums

Roberto Pistolesi

Datum za 08-04
Tijd 21:00 - 22:30
Genre Muziek
Prijs € 16,00 Normaal
€ 14,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 7-4-2023 om 21:00 uur
Bestel tickets