Jazz Factory - Michiel Stekelenburg Catharsis

Jazz Factory

De van oorsprong Bossche gitarist en componist Michiel Stekelenburg is geen onbekende in de moderne jazzscene. In 2011 bracht hij zijn lovend ontvangen debuut Hypnos uit, dat enkele jaren later werd overtroffen door Layers, een album dat zelfs binnenkwam op nummer 1 van de iTunes Jazzlijst.

Naast het warme geluid vallen vooral Stekelenburgs composities op. Vakblad Gitarist complimenteert hem door te schrijven over ‘Luisterrijke, doordacht opgezette stukken die prettig in het gehoor liggen en niet zouden misstaan op een album van Michael Brecker,’ en het invloedrijke Amerikaanse All About Jazz zegt: ‘An excellent, varied set of contemporary jazz. Stekelenburg shines as composer and guitarist, and his fine band never fails to deliver. We look forward to hearing more from them.’
 
Nu introduceert Stekelenburg zijn nieuwe 7-koppige band Catharsis. De groep bestaat uit zeven musici die elk de grenzen van het denken en de muzikale expressie verkennen. Uit een breed muzikaal spectrum worden jazz, rock, indie en modern gecomponeerde muziek samengevoegd, waarbij de modern gearrangeerde driestemmigheid van de blazers een essentiële rol speelt in het totaalgeluid. Verwacht vurige geïmproviseerde solo's, ondersteund door etherische texturen en dynamische composities. Aan de andere kant deinst het septet niet weg van een flinke dosis rauwe energie!

Bezetting

Sax

Jesse Schilderink

trompet

Tom Ridderbeekx

Trombone

Odei Al-Magut

gitaar

Michiel Stekelenburg

Piano

Sjoerd van Eijck

Bas

Thomas Pol

Drums

Jasper van Hulten

Datum zo 24-03
Tijd 15:00 - 16:30
Genre Muziek
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 23-3-2024 om 15:00 uur
Bestel tickets