Minyeshu

Minyeshu

Jazz Factory

Met haar recent verschenen album NETSA weet zangeres Minyeshu swingende Ethio-jazz te vermengen met afro-funk en reggae- invloeden.

Minyeshu groeide op in Dire Dawa, Ethiopië. Nadat zij op jonge leeftijd werd ontdekt als zang en danstalent, voegde zij zich op 17-jarige leeftijd bij het prestigieuze Nationaal Theater in Addis Ababa, waarmee zij de hele wereld over toerde. Na haar vertrek uit Ethiopië zette Minyeshu haar carrière voort in West-Europa en sinds 1996 woont ze in Nederland.

Op NETSA, wat letterlijk vertaald ‘vrij’ betekent, neemt ze je mee op nieuwe wegen waarin ze de rijke traditionele elementen uit de Hoorn van Afrika, zingend in het Amhaars, combineert met westerse stijlen. BBC-radio host Charlie Gillett omschreef haar eens als ''het Ethiopische antwoord op Sheryl Crow''. Ook kreeg het album razend enthousiaste (internationale) recensies.

Dit is een concert met staan- en zitplaatsen. Je ticket is geldig voor beide opties, je mag op de avond zelf je plek uitkiezen.

''Ethiopische ritmes en grooves worden onder meer gecombineerd met westerse blazers, en om het maar onbeleefd te zeggen, dat swingt als de hel (..) De muziek die Minyeshu hier met haar band maakt is niet alleen buitengewoon opwindend, maar ook zeer geraffineerd en subtiel.''

Moorsmagazine.be

Bezetting

Zang

Minyeshu Kifle 

Piano/keyboards

Mike Roelofs 

Saxofoon/fluit

Wouter Schueler 

Saxofoon

Miguel Boelens 

Bas

Wilbrand Meischke 

Gitaar

Gabriel Harmsen

Drums

Arthur Lijten

Datum zo 26-11
Tijd 15:00 - 16:30
Genre Muziek
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 25-11-2023 om 15:00 uur
Bestel tickets