Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

NAOS Extended

Jazz Factory

NAOS is de muzikale droom van bandoneonist Simone van der Weerden. Ze vroeg de gerenommeerde jazzmuzikanten Franz von Chossy (piano), Thomas Pol (contrabas) en Matthias de Waele (drums) om samen met haar een muzikale zoektocht te ondernemen waarin de wereld van de jazz en tango elkaar versterken.

Daarbij liet de groep zich onder meer inspireren door de samenwerking van de bekende Argentijnse bandoneonist en componist Astor Piazzolla en de Amerikaanse vibrafonist Gary Burton. Met NAOS Extended speelt Van der Weerden werk van haar debuutalbum In Between the Lines. Een vernieuwend album waarbij de wringende en intense tango klanken hand in hand gaan met de ritmes, improvisaties en losheid van de jazz.

Zelf woonde de bandoneonist een tijd in Argentinië, de bakermat van de tango, waar ze de inspiratie vond voor haar debuutalbum. Op zoek naar een bredere context voor haar muziek formeerde Van der Weerden een groep met musici uit Nederland, België, Duitsland en Argentinië die samen met haar een opzwepende en innige relatie tussen tango en jazz vertolken.

Tijdens dit concert in de Jazz Factory voegt ook violist Gustavo Cabrera zich bij de groep.

Bezetting

Bandoneon

Simone van der Weerden

Piano

Franz von Chossy

Contrabas

Thomas Pol

Drum

Matthias de Waele

Viool

Gustavo Cabrera

Datum za 10-09
Tijd 21:00 - 22:30
Genre Muziek
Prijs € 10,00 Student Verkoop start 9-9-2022 om 21:00 uur
€ 15,00 Normaal
€ 13,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Ook interessant voor jou