Gordon Grdina & The Marrow

Gordon Grdina & The Marrow

Jazz Factory

November Music

De Canadese musicus Gordon Grdina is een specialist op ud en gitaar en komt in het kader van November Music naar de Jazz Factory met zijn groep The Marrow.

Met speels gemak doorbreekt hij muzikale grenzen waarbij hij de gelukzalige klanken van de Arabische muziek een pas de deux laat aangaan met jazz en geïmproviseerde muziek.

Naast de ud-speler zelf bestaat The Marrow uit onder meer New Yorkse topimprovisatoren als violist Mark Feldman (bekend van John Zorns Bar Kokhba), cellist Hank Roberts en percussionist Hamin Honari.

Met zijn band The Marrow verweeft Grdina de delicate modale klanken van de Arabische maqam en Perzische dastgah met de harmonische wendbaarheid van moderne geïmproviseerde muziek. ''Gordon Grdina creëert muziek die belangrijk is voor de mensheid,'' aldus All About Jazz.

Dit concert is een samenwerking tussen November Music en de Jazz Factory.

Bezetting

Ud

Gordon Grdina 

Viool

Mark Feldman 

Cello

Hank Roberts 

Percussie

Hamin Honari 

Contrabas

tba

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum zo 12-11
Tijd 13:30 - 14:45
Genre Muziek
Prijs € 8,00 NM Festivalpas
€ 10,00 NM tot 30
€ 16,00 Normaal
€ 14,00 Supporter
Bestel tickets