Paradox Jazz Orchestra

Paradox Jazz Orchestra

Jazz Factory

Paradox Jazz Orchestra groeide in enkele jaren tijd uit tot een van de meest spraakmakende bigbands van Nederland.

De groep trad op tijdens North Sea Jazz 2023, stond in het Amsterdamse Bimhuis en natuurlijk op jazzpodium Paradox in Tilburg, de thuisbasis van het orkest. Met onder meer trompettist Teus Nobel, pianist Rembrandt Frerichs, drummer Niek de Bruijn en de saxofonisten Jesse Schilderink en Jan Menu heeft PJO de beste muzikanten van verschillende generaties binnen de gelederen. In de Jazz Factory presenteert de bigband het vervolg op het succesvolle album Remembering The Skymasters.

Paradox Jazz Orchestra werd in 2019 opgericht door dirigent/saxofonist Jasper Staps en trompettist Teus Nobel om bijzondere en tijdloze jazzcomposities uit de wereld van de bigbandmuziek levend te houden en van een eigen(tijdse) draai te voorzien.

Het debuutalbum Remembering The Skymasters leverde de groep een Edison nominatie op. Eerder zette het collectief al de tanden in werk van Duke Ellington, Buddy Rich, Count Basie en Stan Kenton.

The Skymasters

Toen Paradox Jazz Orchestra in 2020 in aanraking kwam met het materiaal van de befaamde Nederlands omroepbigband The Skymasters gebeurde er iets magisch. Materiaal dat meer dan 25 jaar in een donker archief lag te verstoffen, werd weer tot leven gewekt door de nieuwe generatie jazz musici.

Honderden composities en arrangementen die vaak slechts eenmalig gebruikt werden voor een radio uitzending bij AVRO swingtime, zagen nu opnieuw het levenslicht. Topcomponisten als Rob Pronk, Jerry van Rooyen en Kenny Napper hebben fantastische muziek nagelaten die gehoord moet worden.

Deze middag presenteert Paradox Jazz Orchestra dan ook de opvolger van Remembering the Skymasters met opnieuw ongehoord werk van deze legendarische Nederlandse bigband. 

Bezetting

Trompetten

Martijn de Laat, Robin Rombouts, Koen Smits, Teus Nobel

Trombones

Martijn Sohier, Ron Oligschlager, Alex van Abeelen, Martin van den Berg

Saxen/rieten

Daniel Daemen, Donald Simoen, Guido Nijs, Jesse Schilderink, Jan Menu

Piano

Rembrandt Frerichs

Bas

Jos Machtel

Drums

Niek de Bruijn

Muzikale leiding

Jasper Staps

Datum zo 03-03
Tijd 15:00 - 16:30
Genre Muziek
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 2-3-2024 om 15:00 uur
Bestel tickets