Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Philippe Lemm Trio

Jazz Factory

De Nederlandse drummer Philippe Lemm keert voor even terug uit New York voor een concert met zijn New Yorkse trio. Ruim acht jaar geleden vertrok hij naar New York om daar als eerste Nederlandse drummer een mastertitel te halen aan de prestigieuze Manhattan School of Music. Daar ontstond ook zijn pianotrio waarmee hij naar de Jazz Factory komt.

Het trio speelde op al internationale podia als de Blue Note in New York, Ronnie Scotts in Londen en Concertgebouw in Amsterdam. Uiteraard mag de Jazz Factory niet ontbreken in dat rijtje!

In 2018 verscheen het album City Birds waarvoor New York een grote inspiratiebron vormde. "Er zijn daar zo veel subculturen met eigen regels, een eigen taal en een eigen dialect. Het niveau is echter altijd enorm hoog…jazz, hiphop, gospel, pop, noem maar op. Als je vanuit een ‘bird’s view’ zou kijken, zie je dat al deze stijlen eigenlijk heel veel gemeen hebben." Het mag dan ook geen verrassing zijn dat het trio van Lemm zich muzikaal niet laat kaderen. Jazz en improvisatie vormen de basis, maar pop en klassieke muziek zijn net zo goed van grote invloed.

In de pers

“subtiel, krachtig en eigenzinnig. Philippe Lemm heeft in New York zijn geluid gevonden, een geluid dat naar meer smaakt.”

NPRO Radio

Bezetting

Philippe Lemm – drums
tba – piano
Jeff Koch – contrabas

Datum zo 20-02
Tijd 15:00 - 17:00
Genre Muziek
Prijs € 15,00 Normaal
€ 13,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren