Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Jazz Factory - Rembrandt Frerichs Trio

Waar ook ter wereld het Rembrandt Trio zijn concerten geeft, het publiek pikt het bijzondere samenspel tussen de musici op, of het nu in Iran, Engeland of Nederland betreft. Ze zijn beknopt en krachtig met tijdloze melodieën.

De groep rondom pianist Frerichs stond eerder al in de Jazz Factory met de Italiaanse toptrompettist Paolo Fresu en werkte samen met uiteenlopende muzikanten als Kayhan Kalhor, Norma Winstone en Vincent Peirani. Na meer dan vijftien jaar de wereld rondgereisd te hebben, nam het trio begin 2021 tijdens de pandemie het zevende album A Wind Invisible Sweeps Us Through the World op met als uitgangspunt ‘universele composities’.

Terwijl ze op verschillende locaties over de hele wereld toerden, ontdekte het trio dat sommige composities een speciaal soort magie deelden die zich overal vertaalden waar ze werden gespeeld. Vaak waren de stukken gebaseerd op composities en thema's uit verschillende tijden en culturen; een Bach-motief, een Chinees volksliedje, een Armeense bron. Mooie, sterke melodieën die het publiek raakten, ongeacht hun achtergrond of cultuur. Zoals sprookjes die over de hele wereld worden verteld misschien verschillende karakters hebben, maar dezelfde plot delen: wat het is om mens te zijn. Het trio besloot dat ze dit soort 'universele' composities wilden maken, beknopt en krachtig met tijdloze melodieën.

Bezetting

Rembrandt Frerichs - piano
Tony Overwater - contrabas
Vinsent Planjer - slagwerk

Datum zo 06-03
Tijd 15:00 - 17:00
Genre Muziek
Prijs € 15,00 Normaal
€ 13,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren