Sam Newbould Quintet

Sam Newbould Quintet

Jazz Factory

De Britse saxofonist Sam Newbould is een graag geziene gast in de Nederlandse jazzscene en heeft met onder meer drummer Guy Salamon, saxofonist Bernard van Rossum en pianist Xavi Torres een uitmuntend quintet geformeerd. 

Invloeden van Radiohead, Wayne Shorter, Engelse volksmuziek en 20e-eeuwse klassieke muziek worden samengebracht tot weelderige harmonieën met de energie van progressieve rock.

Zijn debuutalbum Bogus Notus werd door Windout Magazine om'schreven als ''een muzikaal mozaïek van futuristische ideeën en indie-jazz harmonieën... Een brug van geluid tussen het heden en het verleden''. Ook het internationale magazine All About Jazz deed een duit in het zakje: ''de groepsdynamiek is uitstekend, wat de muziek van Newbould laat ademen, en zijn inherente charme op elk nummer onderstreept''.

Bezetting

Altsaxofoon

Sam Newbould 

Tenorsaxofoon

Bernard van Rossum 

Piano

Xavi Torres

Bas

Jort Terwijn 

Drums

Guy Salamon 

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum zo 29-10
Tijd 15:00 - 17:00
Genre Muziek
Prijs € 16,00 Normaal
€ 14,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 28-10-2023 om 16:00 uur
Bestel tickets