Jazz Factory - Sjoerd van Eijck OAK

Jazz Factory - Sjoerd van Eijck OAK

Jazz Factory

Met Koen Smits op trompet, Nathan Wouters op bas en slagwerker Willem Romers geldt OAK als een van de spraakmakende groepen van de nieuwe generatie Nederlandse jazzmusici.

Na zijn succesvolle debuutalbum Aurora presenteert pianist en componist Sjoerd van Eijck met zijn groep OAK een vervolgplaat. Eight is het resultaat van een zoektocht naar een nieuwe sound die is uitgemond in een eclectische mix van oude en nieuwe invloeden.

Geïnspireerd door de muziek van Ennio Morricone uit de film The Hateful Eight van Quentin Tarantino, dook Van Eijck in de wereld van de Franse componist Olivier Messiaen. Door zich te verdiepen in deze compositietechnieken, vond hij nieuwe geluiden en klanken die hem hielpen zijn composities op een andere manier vorm te geven. Met Eight laat de pianist het vermogen zien om klankbeelden te creëren die emoties oproepen en verhalen vertellen. Het album is een vertaling van zijn zoektocht naar balans en evenwicht in het leven, en de muziek neemt je mee op deze reis.

Met zijn subtiele spel en muzikale zeggingskracht is Sjoerd van Eijck een veelgevraagd pianist binnen de Nederlandse jazz. Zo vormt hij samen met zangeres Sanne Rambags en trompettist Koen Smits het Edison-winnende trio Mudita. Ook maakt hij deel uit van de groepen Hotspot van trompettist Eric Vloeimans en van EW5 van bassist Eric van der Westen.
 

Bezetting

Piano

Sjoerd van Eijck 

Trompet

Koen Smits 

Bas

Nathan Wouters 

Drums

Willerm Romers 

Datum zo 18-02
Tijd 15:00 - 16:30
Genre Muziek
Prijs € 16,00 Normaal
€ 14,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 17-2-2024 om 15:00 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou