SMANDEM.

Jazz Factory

Jazz Funk Hip hop

Met muziek geïnspireerd door jazziconen Herbie Hancock en Christian Scott en hiphopsterren Travis Scott en Drake, slaat SMANDEM. een unieke brug tussen hedendaagse jongerencultuur en jazz uit de twintigste eeuw.

SMANDEM. combineert jazz met funk, fusion en hiphop en doet dat volgend een eigen filosofie: ‘Er is vaak verwarring over de betekenis van de begrippen traditie en geschiedenis. De traditie heeft een geschiedenis waar we van leren om de traditie in leven te houden. De jazztraditie betekent voor ons een mengeling van verschillende stijlen en culturen. We delen een voorliefde voor hedendaagse populaire muziek en streven naar een sound die al onze invloeden samensmelt tot iets wat relevant is voor deze tijd.’


De bandnaam is afgeleid uit het Engelse ‘Man Dem’, een straattaaluitdrukking die losjes vertaald staat voor ‘een groep vrienden’. Dat is dan ook precies wat SMANDEM. is: vier twintigers die elkaar vonden door hun liefde voor muziek.

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent; een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Smandem. mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Vier gasten van halverwege de twintig en de jongerencultuur met de daarbij behorende sterren als belangrijke inspiratiebron. Need we say more?

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij. 

Ja, vertel me meer over die pas!

Bezetting

Gitaar

Rafael Devanté Sinay

Toetsen

David Nino van der Grinten

Bas

Aäron Bouwman

Drums

Kick Woudstra

Datum za 08-10
Tijd 21:00 - 22:00
Genre Muziek
Prijs € 15,00 Normaal
€ 13,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop start 7-10-2022 om 21:00 uur
Bestel tickets