Sun-Mi Hong Quintet

Jazz Factory

Van Zuid-Korea tot het Conservatorium van Amsterdam: in enkele jaren tijd groeide de Zuid-Koreaanse drummer Sun-Mi Hong uit tot een van de meest gevraagde jazzdrummers van ons land.

Ze stond op het podium met o.a. Benjamin Herman en Tineke Postma en tekende bij het prestigieuze Britse label Edition Records. waar haar nieuwe album in het najaar van 2022 verschijnt.

Sun-Mi Hong maakt eigen composities met pakkende melodieën, dramatische uitbarstingen, impressionistische klankpatronen en ongebruikelijke maatsoorten. Als componist zoekt ze naar de ideale balans tussen compositie en improvisatie. Met haar album A Self-Strewn Portrait won ze in 2021 een Edison Award. In haar kwintet werkt Sun-Mi Hong samen met internationale supertalenten die ze in Nederland heeft leren kennen.

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Sun-Mi Hong is een van de meest veelbelovende drummers van Nederland. Ze werd in 1990 in het Zuid-Koreaanse Incheon geboren. Ze begon te drummen toen ze 17 was en op haar 19e ging ze naar de Howon University. Daarna vertrok ze naar het Conservatorium van Amsterdam. De overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig. Door het luisteren naar albums van onder meer Brian Blade, Ari Hoenig en Roy Haynes werd haar interesse voor jazz steeds sterker. Sun-Mi schrijft inmiddels eigen composities én stelde een kwintet samen met internationale supertalenten woonachtig in Nederland. Allemaal jonge muzikanten dus en wat ons betreft dus perfect om toe te voegen aan de lijst met Young Blood voorstellingen.

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij. 

Ja, vertel me meer over die pas!

een indrukwekkend visitekaartje van nu al één van de opmerkelijkste ensembles in de hedendaagse jazz

JazzNu

Bezetting

Tenorsaxofoon

Nicolo Ricci

Trompet

Alistair Payne

Piano

Chaerin Im

Bas

Alessandro Fongaro

Drums

Sun-Mi Hong

Datum zo 12-02
Tijd 15:00 - 17:00
Genre Muziek
Prijs € 15,00 Normaal
€ 13,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 11-2-2023 om 15:00 uur
Bestel tickets