Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Wolfert Brederode & Matangi Quartet

Jazz Factory

minimal music klassieke muziek folk

Het is weinig pianisten gegeven zo herkenbaar te spelen en toch zo verrassend te zijn. Met Ruins and Remains, dat in het najaar van 2022 verschijnt op het befaamde ECM Records, presenteert de pianist zijn nieuwste album in de Jazz Factory.

Ruins and Remains is een werk voor piano, drums/percussie en strijkkwartet en kan worden beschouwd als een muzikale ode over de veerkracht van de mens. Invloeden van jazz, minimal music, klassieke muziek en folk vloeien op een natuurlijke wijze samen in dit genre-overschrijdende project dat zich laat beluisteren als een prachtige soundtrack.

Rondom twee terugkerende hoofdmotieven ‘Ruins’ en ‘Remains’ wisselen melancholieke vergezichten, lyrische melodieën, abstracte klankvelden- en avontuurlijke improvisaties elkaar af in een eigenzinnig muzikaal universum. Ruins and Remains is Wolfert’s vierde album als leider voor ECM Records.

Bezetting

Piano

Wolfert Brederode

Percussie

Joost Lijbaart

Viool

Maria-Paula Majoor, Daniël Torrico Menacho

Altviool

Karsten Kleijer

Cello

Arno van der Vuurst

“Weinigen is het gegeven met zo weinig noten zo sfeerbepalend te zijn”

De Volkskrant

“Het drama in Brederode's spel zit niet in de kracht van de aanslag of een excessief aantal noten maar in zijn weloverwogen verhaal”

NRC
Datum za 24-09
Tijd 21:00 - 22:30
Genre Muziek
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Ook interessant voor jou