Jazzcursus - The Story of Jazz

Jazzcursus - The Story of Jazz

Met Koen Graat

Jazzcursus - The Story of Jazz

Jazzcursus - The Story of Jazz

Met Koen Graat

Tijdens de vierdelige cursus A History of Jazz maak je kennis met zowel het verleden als het heden van de jazz en de historische verbindingen daartussen. Van het ontstaan in New Orleans tot grensverleggende muzikanten als Thelonious Monk, Duke Ellington en Miles Davis en van jazzrock tot de nieuwe Europese jazzscene.

De cursus bestaat uit vier lessen en gaat over de veelzijdigheid van jazzmuziek. Tijdens de eerste cursus wordt gekeken hoe jazz is ontstaan en hoe de muziek kon uitgroeien tot de popmuziek van de jaren twintig en dertig. Tijdens de tweede cursus zien we hoe jazz door de opkomst van de bebop veranderde van popmuziek in kunstmuziek en hoe in de jaren vijftig diverse belangrijke nieuwe stijlen ontstonden. In het derde deel van de cursus wordt aandacht besteed aan de periode 1960 tot 2000 met onder meer aandacht voor de jazzrock. Tijdens de afsluitende cursus kijken we naar het hedendaagse jazzlandschap waarin globalisatie een belangrijke rol speelt.

Een leuke extraatje
Alle deelnemers ontvangen een gratis kaartje voor het concert Fugimundi ft. Eric Vloeimans, Anton Goudsmit & Harmen Fraanje in de Jazz Factory op zo 28 januari om 15.00 uur.

*Deze cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over jazz (jazzkennis is niet vereist) en wordt gegeven in het Nederlands.

Docent: Koen Graat

Koen Graat is programmeur van de Verkadefabriek Jazz Factory. Daarnaast geeft hij les in Jazz History & Research aan de Academy of Music and Performing Arts, het voormalige conservatorium in Tilburg. Als programmeur is hij ook betrokken bij de festivals November Music en Jazz in Duketown en jazzpodium Paradox in Tilburg. Met regelmaat schrijft hij achtergrondartikelen voor het tijdschrift Jazzism.

Het programma & tickets

HET PROGRAMMA
Di 23 januari, 19.30 uur | Het ontstaan van Jazz
Zo 28 januari, 15.00 uur | Fugimundi in de Jazz Factory
Di 6 februari, 19.30 uur | De opkomst van nieuwe stijlen
Di 27 februari, 19.30 uur | Jazz van 1960 tot 2000
Di 12 maart, 19.30 uur | Hedendaagse jazzlandschap

TICKETS
Deelname aan de cursus kost €75. Dit is inclusief een kaartje voor het Jazz Factory concert op zo 28 jan.

Bestel hier je ticket voor de Jazzcursus

Jazz in de Verkadefabriek