Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Jelena Kostic & Dyane Donck

How It Ends

November Music

Drie jaar geleden deden de Servisch-Nederlandse choreograaf Jelena Kostic en componiste Dyane Donck al het publiek versteld staan met hun hartstochtelijke voorstelling (Un)Bound. Nu is het artistieke koppel terug met de nieuwe voorstelling How It Ends.

Jelena Kostić buigt zich in deze indringende voorstelling over de mens die zich ergens in vastbijt. Dansers bevolken het speelveld. Ze gaan de competitie met elkaar aan, saboteren elkaar, maar steunen elkaar ook. ‘De voorstelling is een ode aan de spelende mens’, oordeelde De Theaterkrant na de première.

Startpunt voor How It Ends was Jelena Kostics interesse voor focus en tunnelvisie, iets waar ze zelf in haar danscarrière vaak mee te maken heeft gehad. Volharden, vallen, opstaan, opnieuw beginnen en soms ook opgeven. Voor haar voorstelling sprak ze met professionele atleten en dansers, maar ook met vrouwen in topfuncties. Deze persoonlijke verhalen vormden het startpunt voor een voorstelling die uiteindelijk over universele en herkenbare menselijke ervaringen gaat.

Voor de fysieke danstaal van How It Ends liet ze zich inspireren door freerunning, een spectaculair genre binnen de urban dance waarin atletische dansers verschillende obstakels en hordes in hun directe omgeving tackelen. 

November Music on Tour

Deze voorstelling is onderdeel van November Music on Tour. Een serie avontuurlijke concerten in het najaar van 2021 in samenwerking met festivals en podia waaronder de Verkadefabriek.

Datum vr 15-10
Tijd 20:15 - 21:00
Genre Muziek
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporterpas
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Meer November Music in de Verkadefabriek