Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

K&A

Change the game

Een schaakwereld, prikkelende technologische middelen, koptelefoons, apps en toegang tot personages achter de schermen via beveiligingscamera’s: CHANGE THE GAME is wat je noemt een multidisciplinaire voorstelling! Gebaseerd op de succesvolle graphic novel Un monde en pièces van Gaspard & Ulysse Gry, onderstreept het theatermakersduo K&A in deze voorstelling de politieke kaders van onze maatschappij.

CHANGE THE GAME vertelt het verhaal van een pion die een vertrouwelijke opname van een hoogstaande politicus ontdekt en publiceert. Een damsteen die nieuw is in het spel en een weg probeert te vinden binnen de schaakregels. Het vertelt het verhaal van een toren die als politica aan de macht komt door middel van manipulatie en corruptie. Van de lopers, die los proberen te komen van het determinisme en toeval herintroduceren in het spel en hun leven. Welkom in New Ebony: de stad beheerst door schaakregels. 

“Wat als onze maatschappij een gigantisch schaakbord was? Tussen manipulatie, corruptie, angst voor migratie en de opkomst van het totalitarisme schetst deze politieke thriller de huidige gebeurtenissen van een samenleving, die in de neergaande spiraal van een vernietigend spel zit.” - Gaspard & Ulysse Gry

K&A transformeert de oorspronkelijke ervaring van het lezen van een boek, tot totaalervaring: de schaakwereld komt tot leven op het podium met negen internationale performers en een diversiteit aan technologische middelen. De geluiden van New Ebony omringen je dankzij de binaurale opnametechniek waarmee K&A werkt. Via een koptelefoon hoort je het geruis van een stedelijk landschap dat zich vermengt met een energieke soundscape van percussie. Je bent getuige van toespraken, dialogen en verborgen gedachten van de personages. Op je eigen telefoon ontvang je via een speciaal ontwikkelde app, berichten die de personages met elkaar uitwisselen. Je krijgt dankzij beveiligingscamera's zelfs toegang tot de personages achter de schermen. De uitdagende enscenering dropt je mídden in New Ebony: wie heeft het spel in handen?


CHANGE THE GAME is een co-productie van K&A en Theater Ins Blau en is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Vfonds en het Lira Fonds.

Credits

Regie & bewerking

Karla Isidorou & Alexandra Bellon

naar

Un monde en pièce van Gaspard & Ulysse Gry

Performers

Alkis Barbas, Alexandra Bellon, Gillis Biesheuvel, Emilie Blaser, Onno Dirker, Karla Isidorou, Gerindo Kartadinata, Gina-Alina Patilea, Hanne Struyf

Vertaling

Martin de Haan

Muziek/geluid/rap

David Poissonnier/Alexandra Bellon/Gerindo Kartadinata

Grafische vormgeving

Gaspard & Ulysse Gry

Maskerdesign & kostuumadvies

Sofya Samareva

Onderzoek & ontwerp digitaal platform

Clever Net Systems, Antoine Hordez

Datum do 09-09
Tijd 20:30 - 22:00
Genre Theater
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporterpas
Bestel tickets
Datum vr 10-09
Tijd 20:30 - 22:00
Genre Theater
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporterpas
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren