Koen Verheijden

Koen Verheijden

Nina Bobo 3: Siepa

In Nina Bobo Siepa reist de eigenzinnige Robijn met een backpack op haar rug en met krampen in haar buik naar het land waar haar familie generaties lang heeft gewoond. In dat land hoopt ze de bron van het diepe verdriet van haar familie te vinden. De persoonlijke reis van Robijn wordt verweven met de strijd van haar Javaanse voormoeder Siepa die er alles aan doet om bij haar pasgeboren kind te blijven. Twee verhalen die onlosmakelijk verbonden zijn met de koloniale overheersing van Nederland in Indonesië.
 

Nina Bobo Siepa is een intieme muziektheatervoorstelling in de vorm van een roadmovie. Een kwetsbaar duet tussen een jonge Indische Nederlander en haar Javaanse voormoeder. Het decor is het onpeilbare Java, waar de oorsprong ligt van veel Indische families. Voor deze voorstelling ging schrijver en regisseur Koen Verheijden voor het eerst zelf naar Indonesië, met het doel antwoord te vinden op de vraag wie zijn Javaanse voormoeder Siepa was en wat met haar is gebeurd.

Nina Bobo Siepa is het derde en laatste deel van de Nina Bobo trilogie waarin regisseur en schrijver Koen Verheijden als derde generatie Indische Nederlander zijn familiegeschiedenis centraal stelt om verschillende perspectieven op dit verleden te onderzoeken. Alle delen zijn afzonderlijk van elkaar te bekijken.


I.s.m. Theaterproductiehuis Zeeland en Podium Bloos

Koen Verheijden

Koen Verheijden (Breda, 1994) studeerde in 2020 af aan de Toneel­aca­demie van Maastricht. Vanuit onderzoek maakt hij recon­struc­ties van politieke of historische gebeur­te­nissen, je zou zijn voor­stel­lingen documentair kunnen noemen. Zijn werk is onder­ge­dom­peld in melancholie en gaat over personen die aan de zijlijn van die gebeur­te­nissen hebben gestaan. 

Onlangs won hij de Piket Kunstprijs voor het project Nina Bobo. De vakjury: ​“Koen Verheijden is schrijver, regisseur en initi­a­tief­nemer – een duizendpoot. Hij viel op met zijn drieluik-in-wording Nina Bobo, waarin hij zijn eigen Indische achtergrond onderzoekt. De eenvoudige theatrale middelen en sobere regiestijl die hij hiervoor gebruikt, blijken uiterst effectief en de intel­li­gente afwis­se­lingen en slimme regie­vond­sten zijn opmerkelijk voor iemand van Koens leeftijd.”

Koen Verheijden

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent; een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Deze jong theatermaker past perfect bij dit label en we zijn blij hem aan ons programma toe te hebben kunnen voegen!

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij. 

Regie

Koen Verheijden

Spel

Bo Bojoh en Judith Noyons

Componist en muzikant

Reggy van Bakel

Scenografie

Tim Vermeulen

Kostuumontwerp

Hanne Pierrot


 

Lichtontwerp

Niels Runderkamp

Dramaturgie

Liet Lenshoek

Foto

Maïten de Schepper

Datum do 25-04
Tijd 20:15
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 24-4-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets