Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Koolhovens Keuze / Borsalino

Koolhovens Keuze / Borsalino

George Roy Hill

Film Filmspecial

De met 16 gouden kalveren bekroonde Filmmaker Martin Koolhoven neemt je in Koolhovens Keuze mee in zijn fascinatie voor films. Hij geeft een filmcollege, gaat het gesprek aan, bespreekt fragmenten en na de pauze kijken we de film Borsalino.

Martin Koolhoven ken je van zijn veelgeprezen films Oorlogswinter en Brimstone. De film Oorlogswinter werd door bijna 1 miljoen mensen in de bioschoop bezocht. Tijdens zijn loopbaan heeft hij maarliefst 16 gouden kalveren, 30 nominaties en veel internationale prijzen in ontvangst mogen nemen. Hierdoor behoort hij tot één van Nederlands meest succesvolle filmmakers. 

Deze keer bespreekt hij de film: Borsalino.

Foto: Studio Plakband

Over Borsalino

De film speelt zich af in het Marseille van de jaren 1930. François Capella en Roch Siffredi gaan zwaar op de vuist. De twee criminelen maken ruzie om een vrouw maar besluiten uiteindelijk om samen te werken. Ze beginnen bij het gokken op gemanipuleerde paardenraces en werken in dienst van de plaatselijke maffiabazen. Wanneer ze uiteindelijk besluiten om alleen verder te gaan, wordt hun aanpak steeds gevaarlijker... Regisseur Jacques Deray weet hoofdrolspelers Jean-Paul Belmondo en Alain Delon, de grote sterren van de Franse cinema op dat moment, tot geweldige acteerprestaties te inspireren.

FR 1969, 125 min, Frans gesproken, Engels ondertiteld

Martin Koolhoven

Koolhoven over de tweede aflevering van Koolhovens Keuze:

''In het tweede seizoen van De Kijk van Koolhoven zat al een aflevering Eurocrime, maar ik had daar voor mijn gevoel zó weinig tijd (ik heb zelfs hele landen buiten beschouwing moeten laten), dat het tijd wordt voor deze aanvulling. Maar ook de poliziesco, krimi en policier verdienen meer aandacht, verdorie. Vergeet Hollywood, let’s get dangerous.

Ooit was er een tijd dat Europa nog echte sterren had en films maakte waar Hollywood achteraan liep. Borsalino maakt in 1970 zo’n indruk dat het een grote invloed had op het latere The Sting.''

Martin Koolhoven
Datum za 02-07
Tijd 19:30 - 22:50
Genre Film
Prijs € 15,00 Normaal
€ 12,50 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren