Koolhovens Keuze: Ennio Morricone

Koolhovens Keuze: Ennio Morricone

Film Filmspecial

De met 16 gouden kalveren bekroonde Filmmaker Martin Koolhoven neemt je in Koolhovens Keuze mee in zijn fascinatie voor films. Hij geeft een filmcollege, gaat het gesprek aan, bespreekt fragmenten en na de pauze kijken we State of Grace (1990) van Phil Joanou. 

Martin Koolhoven ken je van zijn veelgeprezen films Oorlogswinter en Brimstone. De film Oorlogswinter werd door bijna 1 miljoen mensen in de bioscoop bezocht. Tijdens zijn loopbaan heeft hij maarliefst 16 gouden kalveren, 30 nominaties en veel internationale prijzen in ontvangst mogen nemen. Hierdoor behoort hij tot één van Nederlands meest succesvolle filmmakers. Vanavond gaat hij het hebben over het thema: “Ennio Morricone”.

Leuk om te weten: Martin Koolhoven is de hele avond aanwezig.

Foto: Studio Plakband

State of Grace

Terry Noonan (Sean Penn) keert als undercoveragent terug naar zijn oude buurt, de beruchte New Yorkse wijk "Hell's Kitchen", om een rekening te vereffenen. Hij is gebrand op het arresteren van een keiharde Ierse maffiafamilie geleid door Frankie Flannery (Ed Harris) en zijn heethoofdige broer Jackie (Gary Oldman). Als Noonan infiltreert in de familie, stevent hij af op een gewelddadige confrontatie, waarbij de inzet wordt verhoogd door zijn oplaaiende gevoelens voor Flannery's zus (Robin Wright Penn). 

De film is geregisseerd door Phil Joanou (Gridiron Gang, Final Analysis).

State of Grace

Bekijk de trailer

Regie

Phil Joanou

Cast

Sean Penn, Ed Harris

Genre

Misdaad, Thriller

Land

VS

Jaartal

1990

Tijdsduur

134 min

Kijkwijzer

12+

Datum vr 15-12
Tijd 19:30 - 23:00
Genre Film
Prijs € 15,00 Normaal
€ 12,50 Supporter
€ 10,00 Student