Koolhovens Keuze: James Bond

Koolhovens Keuze: James Bond

Film Filmspecial
Koolhovens Keuze: James Bond

Koolhovens Keuze: James Bond

Film Filmspecial

De met 16 gouden kalveren bekroonde Filmmaker Martin Koolhoven neemt je in Koolhovens Keuze mee in zijn fascinatie voor films. Hij geeft een filmcollege, gaat het gesprek aan, bespreekt fragmenten en na de pauze kijken we Dr No (1962) van Terence Young. 

Martin Koolhoven ken je van zijn veelgeprezen films Oorlogswinter en Brimstone. De film Oorlogswinter werd door bijna 1 miljoen mensen in de bioscoop bezocht. Tijdens zijn loopbaan heeft hij maarliefst 16 gouden kalveren, 30 nominaties en veel internationale prijzen in ontvangst mogen nemen. Hierdoor behoort hij tot één van Nederlands meest succesvolle filmmakers. Vanavond gaat hij het hebben over het thema: “James Bond”. 

Leuk om te weten: Martin Koolhoven is de hele avond aanwezig.

Foto: Studio Plakband

Dr No

De Britse geheim agent James Bond arriveert in Jamaica om de raadselachtige moorden op zijn collega en diens secretaresse te onderzoeken. Geholpen door CIA-agent Felix Leiter en zijn lokale assistent en bootsman Quarrel ontdekt Bond een verband tussen de moorden en de bezoeken aan het geheimzinnige en kunstmatige eiland van Dr. Julius No, Crab Key genaamd. Bond en Quarrel weten onopgemerkt het strand van Krab Key te bereiken en ontmoeten daar de aantrekkelijke schelpenverzamelaarster Honey Rider. Zij vertelt hen over een vuurspuwend monster, dat van tijd tot tijd op Krab Key opdoemt.

 
De film is geregisseerd door Terence Young (From Russia with Love, Soleil Rouge).


 

Dr No

Bekijk de trailer

Regie

Terence Young

Cast

Sean Connery, Ursula Andress

Genre

Actie, Avontuur

Land

GB

Jaartal

1962

Tijdsduur

130 min (kan uitlopen)

Kijkwijzer

12+

Datum vr 29-09
Tijd 19:30 - 22:40
Genre Film
Prijs € 15,00 Normaal
€ 12,50 Supporter
€ 10,00 Student