De Passant (6+)

Laika

Herfstvakantie

Sommige mensen voelen zich overal thuis. Anderen zijn er hun hele leven naar op zoek, zwervend van hot naar her, vol verlangen naar een plek om te blijven en eindelijk thuis te komen. Maar wat is dat eigenlijk, thuis?

Een belangrijke vraag voor regisseur Michai Geyzen, die als kind van gescheiden ouders maar liefst 24 keer verhuisde. Om deze voorstelling te maken, ging hij daarom praten met kinderen van gescheiden ouders, mensen van vreemde origine en met vluchtelingen.

In deze woordeloze fysieke voorstelling maken vier jongens een feest van thuiskomen en weer vertrekken. Een woordloos pleidooi om je huis – als verlengde van jezelf – open te stellen voor een ander mens. Maak een thuis dat ‘welkom’ schreeuwt.

Geyzen maakte met Laika ook Über-ich (2014) en Vuur/toren (2022), dit steeds in zijn eigen unieke en ontroerende theatertaal, voor de hele familie.

“De spelers maken er met hun scherpe timing en geestige mimiek een waar theaterfeestje van.“

Cultuurpers

"Regisseur Michai Geyzen gunt de vier personages in deze woordloze voorstelling een knusse bromance, maar laat hen ook genadeloos iemand ‘wegstemmen’ uit het huis. Of hoe je door Big brother na te spelen de asielcrisis kunt uitleggen aan kinderen."

De Standaard
Datum zo 30-10
Tijd 15:00 - 16:00
Genre Kinderen
Prijs € 22,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Kind
€ 10,00 Student Verkoop start 29-10-2022 om 16:00 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou