Laura van Dolron

Laura van Dolron

De uitnodiging

turn the shit into gold
Theater Stand up philosophy

Laura nodigt haar publiek in De Uitnodiging – turn the shit into gold uit om dieper te kijken. Tot het punt waar onze verhalen zo persoonlijk worden dat ze heel veel met elkaar gemeen blijken te hebben. Een safe space voor pijn, voor vragen, voor weerstand en warme gevoelens. 

‘Ik zat bij yoga en de juf zei…
Ik heb een gedicht meegenomen…
Ik wist deze is voor mij…
Ze las The Invitation…
Mijn yoga mat nat van de tranen, en mijn hart vol liefde.
Zo dicht mogelijk bij dit gedicht blijven
voelde ik, vandaar dat ik dit maak.’ - Laura van Dolron 

Laura van Dolron maakt persoonlijke, herkenbare en intieme voorstellingen. Dit keer gaat ze de wereld in met het gedicht The Invitation onder haar arm. Ze interviewt bekende en minder bekende mensen die ze de afgelopen jaren in haar werk tegenkwam. Wat is hun grootste pijn, hun grootste overwinning? Wat is het dat ze van binnenuit drijft? Zijn ze banger of wijzer geworden van het leven?    

‘It doesn’t interest me what planets are squaring your moon. I want to know if you have touched the centre of your own sorrow, if you have been opened by life’s betrayals or have become shrivelled and closed from fear of further pain.’  - The invitation, Oriah Mountain Dreamer.

Laura van Dolron

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up philosophy. Ze wil niet meer entertainen maar helpen, niet spelen maar helen, niet meer praten tégen maar mét een publiek. Al eerder deed ze dit in Een antwoord op alle vragen en Geen verhaal. In De Uitnodiging gaat ze samen met haar publiek op zoek naar levens veranderende ervaringen. Wat zijn dat en waar moeten die aan voldoen? 

Credits

Concept en spel

Laura van Dolron

Fotografie

Diederick Bulstra

Datum vr 27-01
Tijd 20:15
Genre Theater
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop start 26-1-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets
Datum za 28-01
Tijd 20:15
Genre Theater
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop start 27-1-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou