LAVA | Burning Bridges

LAVA | Burning Bridges

La Despedida

Dans Rauw Livemuziek Multidisciplinair

Geïnspireerd door de troostrijke cantates van Johann Sebastian Bach brengt choreograaf Patricia van Deutekom met La Despedida een hedendaags requiem met stevige autobiografische inslag. Met livemuziek en krachtige dans.

La Despedida is de tweede voorstelling van het nieuwe LAVA Collective die start vanuit het hoofd en hart van Van Deutekom. Spannende, nieuwe elementen worden gecombineerd met de karakteristieke kracht uit het verleden. La Despedida zal onmiskenbaar verwijzen naar het jarenlange partnerschap van Van Deutekom met de in 2020 overleden choreograaf en danser Jens van Daele.

La Despedida -letterlijke betekenis: het moment van afscheid nemen- zit in alles wat bestaat. Situaties waar afscheid nemen een rol speelt, zijn ontelbaar. Het afscheid van de dag, een reis die ten einde komt, een levensfase die plots niet meer is, dierbaren die verdwijnen en het opgeven van verlangens, verwachtingen en dromen.

La Despedida is een zoektocht naar de basis, het verhaal en de kracht die schuilgaan achter de emotie verdriet en de actie en reactie van afscheid nemen. Een bedachtzame voorstelling waarin innerlijke emoties heftig huishouden en de liefde zegeviert. Een fysieke en muzikale explosie, maar ook een realistische weergave van kwetsbaarheid in de verschillende fases van afscheid nemen. Over het eindige en oneindige. Over winnen en verliezen, redden en ontredderd zijn, dragen en gedragen worden. Over de kracht van de geest die het overneemt als het lichaam het opgeeft. Over licht, liefde en loslaten. Een nieuw begin.

LAVA Collective

LAVA Collective creëert dansproducties waarin de menselijke emotie een belangrijke rol speelt. Het werk verrast telkens weer en laat schoonheid doorschemeren in rauwheid. De voorstellingen zijn haast ‘dansconcerten’. Vanuit het principe ‘alles of niets’ en tegelijkertijd kwetsbaar en herkenbaar, komt het werk dichtbij. Niet om je te laten begrijpen met je verstand, maar om te laten voelen met je buik.

Na het krachtige en succesvolle Furia (2022), de eerste avondvullende voorstelling van LAVA Collective onder leiding van Patricia van Deutekom, brengt het collectief de nieuwe multidisciplinaire voorstelling La Despedida. La Despedida is behalve voor dansliefhebbers, ook bijzonder geschikt voor muziek- en theaterliefhebbers.

Credits

Concept

Patricia van Deutekom

Choreografie

LAVA Collective o.l.v. Patricia van Deutekom

Dans

Patricia van Deutekom, Ronja Keultjes, Anna Mikuła, Marijn van der Sande, Naomi Schwarz e.a.

Tekst en spel

Hanne Struyf

Compositie en live uitvoeringv

Richard van Kruysdijk, Viva Sanchez Reinoso, Stefanie Janssen

Licht

Tom Verheijen

Kijkwijzer

Judith Zwikker

Datum do 02-02
Tijd 20:15
Genre Dans
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop start 1-2-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets
Datum vr 03-02
Tijd 20:15
Genre Dans
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop start 2-2-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets