Lava Collective

Lava Collective

Homme

Dansconcert Beeldend Poëtisch

Homme is een theatrale, muzikale dansvoorstelling van LAVA Collective onder artistieke leiding van choreograaf Patricia van Deutekom waarin twee karakteristieke mannelijke dansers en één live multi-instrumentalist de thema’s broederschap en manhaftigheid letterlijk en figuurlijk te lijf gaan. 

Homme gaat over verbroedering en broederschap, toenadering en wederzijds begrip. Over speelse, jonge honden en strijdende, dominante alfamannen. Over de jaloezie, ongelijkheid en eenzaamheid in het eerste Bijbelse verhaal van broers Kaïn en Abel. Homme is een zoektocht naar gedragscodes en omgangsvormen. Een zoektocht naar de balans in gelijkheid in geest, lichaam en karakter. Uitdagend, aftastend, gestaag opbouwend naar een sterk fysieke en emotionele krachtmeting in dans, beeld en muziek. 

Homme is de derde voorstelling van LAVA Collective die start vanuit het hoofd en hart van Van Deutekom. Geloof, menselijke emoties en actie-reactie zijn terugkerende thema’s in haar werk. Wat Van Deutekom al tijdens Furia (2022) en La Despedida (2023) met een grote cast vrouwen onderzocht, diept zij verder uit met de mannelijke energie en intimiteit in Homme. Werk van Van Deutekom is dit seizoen ook te zien in Danslokaal 11.

Over LAVA Collective

LAVA Collective creëert eerlijke, beklijvende dansproducties waarin de menselijke emotie een belangrijke rol speelt. Het werk verrast telkens weer en laat schoonheid doorschemeren in rauwheid. De voorstellingen worden ook bestempeld als ‘dansconcerten’. Vanuit het principe ‘alles of niets’ en tegelijkertijd kwetsbaar en herkenbaar, komt het werk dichtbij. Niet om je te laten begrijpen met je verstand, maar om te laten voelen met je buik. 

Concept

Patricia van Deutekom

Choreografie

LAVA Collective o.l.v. Patricia van Deutekom

Dans

LAVA Collective o.a. Jefta Tanate

Compositie

Evelien van den Broek

Live uitvoering

Stefanie Janssen

Licht

Tom Verheijen

Campagnebeeld

Hannemijn de Grood

Datum za 30-03
Tijd 20:30
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 29-3-2024 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal