Le Tableau Volé

Le Tableau Volé

Pascal Bonitzer

Film

Vanaf 15 aug

André Masson is een specialist in moderne kunst en veilingmeester bij het beroemde veilinghuis Scottie's. Wanneer hij hoort dat er in het plaatsje Mulhouse een schilderij is ontdekt van Egon Schiele is hij aanvankelijk sceptisch, maar toch nieuwsgierig reist hij samen met zijn ex-vrouw en collega Bertina af om het werk te bekijken. 

Beide zijn met stomheid geslagen wanneer ze constateren dat het schilderij, een meesterwerk dat sinds 1939 vermist is en door de nazi's in beslag werd genomen, authentiek blijkt te zijn en nu in handen is van een nietsvermoedende jongeman en zijn moeder. André ziet de ontdekking van het schilderij als het hoogtepunt van zijn carrière, maar tegelijkertijd brengt het beroemde werk ook risico's met zich mee en zijn er meerdere kapers op de kust. Gelukkig wordt hij bijgestaan door Bertina en zijn wispelturige stagiaire Aurore.

Op humoristische wijze benadrukt Pascal Bonitzer in Le Tableau Volé dat het in de kunstwereld vooral draait om geld, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Regie Pascal Bonitzer
Cast Léa Drucker, Alex Lutz, Nora Hamzawi
Genre Drama
Land Frankrijk
Gesproken taal Frans
Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur 91 minuten
Kijkwijzer

Ook interessant voor jou

Kies een taal