Lucas De Man

Lucas De Man

Morgen met Lucas

Huismaker Actueel Talkshow
Lucas De Man

Lucas De Man

Morgen met Lucas

Huismaker Actueel Talkshow
Lucas De Man

Lucas De Man

Morgen met Lucas

Huismaker Actueel Talkshow
Lucas De Man

Lucas De Man

Morgen met Lucas

Huismaker Actueel Talkshow

“Fuck the system!”, roepen steeds meer mensen, maar hoe zit dat systeem precies in elkaar? In de vierde Morgen met Lucas gaan we op zoek naar een nieuwe economie en meer eerlijke waarde. 

Bereid je voor op een rollercoaster langs mogelijkheden en uitdagingen. Lucas De Man stelt je voor aan muzikanten, wetenschappers, filosofen en speciale gasten die je meenemen in (de toekomst van) geluk, eeuwig leven, natuur en geld. 

Samen met onze huismaker en drie collega-theaters in het land (LUX Nijmegen, Zwolse Theaters en Theater de Vest in Alkmaar) maken we dit bijzondere project.Elke show komt een ander urgent thema aan bod. De avonden zijn enerverend, entertainend en emotioneel gelaagd. Lucas neemt je mee en schetst samen met gasten, muzikanten en kunstenaars een beeld van de heel nabije toekomst. In basis een werkelijke en mogelijke, maar fictie ligt op de loer. 

Editie 4: Geld

Het team van Morgen met Lucas sprak voor deze vierde editie met economen, politici, privacy-experts, filosofen en verzekeraars. Zij vertelden over ongelijkheid en armoede, maar ook over mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Wat is economie nu eigenlijk? Hoe zijn we hier terecht gekomen? Wat vinden wij van waarde in onze maatschappij? Tegen welke grenzen lopen we aan en bestaan er goede alternatieven? Wat voor nieuwe waarden zouden ten grondslag kunnen liggen aan een nieuw systeem?

Om die vragen te beantwoorden, duikt Lucas De Man in de wereld van (zorg)verzekeringen en hoe zij bijdragen aan een gezondere, veiligere en welvarender maatschappij. Yoop (met een Y), de fictieve expert van deze avond, houdt zich precies daarmee bezig: hij is hoofd Innovatie bij een groot verzekeringsbedrijf en bouwt aan de verzekering van de toekomst. Wat betekent solidariteit voor ons en hoe gaan we gezond en betaalbaar verder? Hij heeft het over de risico’s - over ongezond eten, stilzitten, alcohol en roken, maar ook over eenzaamheid. Kom en denk mee, op vrijdag 21 april.


De overige data/thema's: geluk (7 oktober 2022), eeuwig leven (25 november 2022) en natuur (10 februari 2023).

Datum vr 21-04
Tijd 20:30
Genre Theater, Woord
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 20-4-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets

Credits

Concept en host

Lucas De Man

Projectleiding en onderzoek

Amber Bloos

Productie en publieksbenadering

Charlot van der Meer

Onderzoek

Jana Heylen, Vera Breugem

Muziek

Michelle Samba, Marc Alberto

Filmscènes

Ahmet Polat

Vormgeving

SphereRender (Roos du Pree, Yifan Yaing)

Personages

Wisselend: Isil Vos, Chris Huys, Lev Avitan