Stuntkont (6+)

Maas Theater & Dans/155

Terwijl de jongens van 155 amper hun eigen veters kunnen strikken, krijgt iedereen om hen heen kinderen. En dan wordt de druk om volwassen te worden opeens heel groot.

Je kan niet blijven lachen om poep- en plasgrappen, dingen zomaar kapot maken, doelloos rondhangen en niks doen (toch?). Er moeten huizen gekocht worden, belastingen betaald worden en je moet je verdiepen in termen als ‘hypotheekrenteaftrek’ en ‘eigen-inkomsten-norm’. Knieschijven gaan kapot, haar valt uit en polsen breken.

Hoogste tijd voor 155 om iets te maken voor een publiek dat nog wél kan lachen om hun humor, voor het te laat is. De jongens zijn zo infantiel dat zelfs 6-jarigen zoiets hebben van: 'djeez, zij zijn echt kinderachtig'. In een flauwe show vechten ze tegen het opgroeien en lappen zij alle volwassen regels aan hun laars.

Shitty Twister

Wie kent twister niet? Het spel met de rode, gele, blauwe en groene cirkels: ‘linkerhand op geel!’ - voor je het weet zit je in de knoop of val je om. Shitty Twister is éxtra spannend: met een speelvlak met wel vijftig tinten bruin (je hebt tenslotte eindeloos veel verschillende kleuren poep), moet je met je voet en hand op meerdere vlakken uitkomen zonder te vallen. Maar…. bij Shitty Twister moet je ook je oren gebruiken, en je neus! We beloven je dat het niet stinkt, maar het spel zit vol verrassende elementen. Kom je spelen?

Over 155

155 (eenvijfvijf) is een creatief danscollectief bij elkaar gebracht door een bijna kinderlijk open visie richting dans, fysieke komedie, nieuwigheid, film, muziek en bizarre humor. Hun voorstelling Stuk (2020) werd door NRC ‘een van de vijf beste dansvoorstellingen van 2020’ genoemd. CONTROLE werd door NRC zelfs bestempeld tot beste dansvoorstelling van 2022.

Theaterkrant

“Ille skills en een weid gevoel voor humor.”

de Volkskrant

"hilarisch ironisch, maar ook van een ontroerende schoonheid.”

Het Parool

‘’Een uitstalkast van theatrale inventiviteit en superieuze slapstick.”
Datum ma 01-04
Tijd 15:00 tot 16:00
Prijs € 12,50 Normaal
€ 10,00 Supporter
€ 10,00 Kind
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 31-3-2024 om 15:00 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets