Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

MATZER Theaterproducies

Agatha

MATZER Theaterproducies

Agatha

MATZER Theaterproducies

Agatha

Wat doe je met liefde als deze verboden is? Een man en een vrouw ontmoeten elkaar, zoals elk jaar, in een strandhuis aan zee. Dit jaar is het anders. Het is de allerlaatste keer. Zo heeft zij besloten. Huisgezelschap Matzer speelt Agatha. Het stuk van de Franse auteur, filmregisseur en feministe Marguerite Duras wordt geregisseerd door Liliane Brakema. De muziek is van Helge Slikker.

Tijdens de laatste ontmoeting in het strandhuis - tjokvol gezamenlijke herinneringen - delen de man en vrouw hun geheimen met elkaar. En met ons. Agatha is een voorstelling over liefde in zijn meest pure en ontroerende vorm. Vol zinderende spanning, waarin het (tragi-)komische niet ontbreekt.

"Iedereen die wel eens een verboden liefde heeft gehad, kent misschien wel het gevoel dat je denkt: ik doe het niet, ik doe het niet, ik doe het niet. En dan… gebeurt het toch, of je houdt ’t tegen en dan… gebeurt er iets anders met jezelf… ” - Liliane Brakema over Agatha.

Huisgezelschap Matzer Theaterproducties
Agatha is de derde voorstelling dit seizoen van ons huisgezelschap MATZER Theaterproducties.
Naast Agatha zie je de première van Je kunt me gerust een geheim vertellen en is in maart Smart te zien: een voorstelling over afleiding in het verkeer.

In de pers

Brakema’s ‘Agatha’ toont hoe tegenstrijdig de waarheid is. Gedurfd sobere en stijlvaste enscenering…sterk fysieke beeldtaal en zinnelijk spel

NRC

Liliane Brakema’s Agatha prikkelt en wringt en vervreemdt. Acteurs Wendell Jaspers en Ali-Ben Horsting zetten in het stuk van Marguerite Duras met overgave hun fysiek in

Volkskrant

“Woorden schieten eigenlijk te kort om de sfeer van deze Agatha weer te geven. In de zaal kon je een speld horen vallen. Ga kijken, luisteren en ervaren.”

Brabants Dagblad

Credits

Tekst

Marguerite Duras

Regie

Liliane Brakema

Spel

Wendell Jaspers e.a.

Composities

Helge Slikker

Foto

Eva Roefs / Volle-Kracht

Datum wo 01-12
Tijd 20:15
Genre Theater
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
Bestel tickets
Datum do 02-12
Tijd 20:15
Genre Theater
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
Bestel tickets
Datum vr 03-12
Tijd 20:15
Genre Theater
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren