MATZER Theaterproducties

MATZER Theaterproducties

Broos

Huisgezelschap 30 mrt try-out, 31 mrt première

Ineens kan de wereld 
helemaal anders zijn.
Als je met je ogen knippert
en ze weer open doet,
is niks meer zoals het was.
Nooit meer.
Alles heeft een andere kleur
een andere geur
een ander ritme
een ander perspectief.
 

Kyra is een avontuurlijke vrouw en voor het geluk geboren. Samen met haar man krijgt ze een zoon en een dochter. Romy is een speciaal meisje. Een meisje dat extra zorg  nodig heeft. Dan blijkt het evenwicht broos. 

Broos
Hoe is het als mensen altijd vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou? Als je je dat zelf eigenlijk niet eens meer afvraagt. Er steeds een beetje minder van jou overblijft.  En wat gebeurt er als jij omvalt? Dat kan niet. En dus ga je door.

Broos is een muzikale, ontroerende en hoopvolle voorstelling over hoe je jezelf kwijt kunt raken in de zorg om een ander en is geïnspireerd op gesprekken met moeders van een zorgintensief kind. Broos toont de mooie én de nijpende kanten van een zorgverhaal. De voorstelling wordt gespeeld door actrice Lottie Hellingman en verrijkt met live muziek, gecomponeerd door Helge Slikker.

“Er zijn ontzettend veel gezinnen die te maken hebben met een extra zorgtaak. In heel veel gevallen is dat voor de omgeving een verborgen gebied. Collega’s, vrienden en zelfs familie weten heel vaak niet hoe groot de impact is en hoe ver die reikt. Hun verhaal is een verhaal dat nog te vaak niet gehoord of gezien wordt, omdat degene die extra zorg nodig heeft, vaak het middelpunt vormt.” - Madeleine Matzer - Schrijver en regisseur van Broos

Lottie Hellingman  
Lottie speelde bij MATZER eerder in Augustus, De eenzaamheid van de priemgetallen, Everybody Happy en Gejaagd door de wind. Ook was ze jarenlang het muzikale gezicht van MATZER op Zondag. In 2019/2020 speelde Lottie de rol van Elly in de musical Lazarus, door David Bowie en Ivo van Hove.

Na Je kunt me gerust een geheim vertellen (over omgaan met dementie) en SMART (over het gebruik van smartphones in het verkeer), neemt ons huisgezelschap MATZER Theaterproducties opnieuw een maatschappelijk thema onder de loep. 

Over eerdere voorstellingen:

“Prachtig gespeelde monoloog door Lottie Hellingman”

Theaterkrant.nl over Everybody Happy

“...Lotte Hellingman springt eruit als Melanie, ook al vanwege haar mooie zangstem.”

Volkskrant over Gejaagd door de wind

“Waardevolle monoloog over dwalen door het doolhof van dementie”

Theaterkrant.nl over Je kunt me gerust een geheim vertellen

Nagesprek

Na elke voorstelling volgt een interactief gesprek met het publiek. Via de voorstelling 
en het nagesprek wil MATZER bijdragen aan de dialoog tussen ouders van zorgintensieve kinderen en hun sociale omgeving, zorgprofessionals, overheden en werkgevers, om het onderlinge begrip te vergroten. 

Voor Broos werkt MATZER samen met een groot aantal partners uit verschillende sectoren.  Met deze partners vergroten ze het bereik van het project en maken ze het onderwerp, het verborgen gebied achter mantelzorg, bespreekbaar tot in alle haarvaten van de samenleving.
 

Datum do 30-03
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 29-3-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets
Datum vr 31-03
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 30-3-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets
Datum za 01-04
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 31-3-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets