Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dus.. geeft Mensen Zeggen Dingen woorden: ze spreken dingen uit, maken ze bespreekbaar, plaatsen er uitroeptekens of vraagtekens achter en bepalen de volgorde.

Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke editie een andere groep performers, andere verhalen, een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

Mensen Zeggen Dingen is een platform voor poëzie en performance, een karavaan van jonge mensen die pen en microfoon hanteren! Ze halen voor het spoken word spektakel de meest spraakmakende sprekers naar verschillende locaties in Nederland en België.

De gasten worden voorafgaand aan elke editie hier bekendgemaakt. Stay tuned! 

Zij zeggen dingen op 5 oktober

We hebben weer een lekkere line-up te pakken al zeggen we het zelf. Maar verder zeggen we niet te veel, dat laten we aan de experts over. Op 5 oktober. Kom kijken, kom luisteren, naar wat ze te zeggen hebben: Willie Darktrousers, Bekvegter, Hasan Gök, Hendrik de Pecker, Elise Tumba Kiambi, Charlotte de Raad en Robbie & Josh.

HASAN GÖK
Spoken word artiest, dichter en host uit Den Haag. Verkent graag onbetreden terreinen die soms weleens omslaan in een plotse obsessie. Een nachtdier die graag schrijft over zo’n beetje alle menselijke emoties. In zijn schrijftaal laat hij zich inspireren door de metaforische aard van de Turkse taal en laat hij woorden samensmelten om het dichtst bij zijn gevoel te komen. Kwetsbaarheid is een groot thema in zijn werk. Hasan maakte onderdeel uit van de allereerste Poetry Circle in Den Haag en bracht een persoonlijke voordracht uit over de ingewikkelde intersectie tussen eigen identiteit, geaardheid, religie en de aannames en verwachtingen van mensen. Deze voordracht is samen met een aantal andere stukken geselecteerd voor de eerste Queer & Feminist Poetry Anthology. Ondertussen heeft Hasan de podia mogen betreden van o.a. Crossing Border Festival, UIT Festival, Het Nationale Theater, De Koninklijke Schouwburg, Schuur Haarlem, Theater Dakota en meer.

BEKVEGTER
“Ik heb niks met klassieke poëzie, maar ben sterk beïnvloed door de Franse rap waarin ik me 20 jaar heb verdiept. En toen ik in 2012 slam poetry leerde kennen, vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Slam bleek het ideale medium om de liefde voor taal te combineren met de dorst naar poëtisch gekaderde straatwijsheden en de honger naar geëngageerde thematiek. Bovendien liet het mij toe om ongeremd in het openbaar mijn cynisme te spuien. En ik combineerde mijn nieuwe liefde, slam poetry, met mijn oude vlam, graffiti. Ik slam niet om mijn naam op affiches te zien prijken, ik slam om mensen iets te vertellen. Over vergeten geschiedenis en onbezongen helden. Over ergernis en tristesse. Ik voer de luisteraar militante teksten op een bedje van woordspelingen en metaforen.”

HENDRIK DE PECKER
Dichter, toneel en scenarioschrijver en niet praktiserend ingenieur. In 2019 won hij met zijn gedichten de tweede prijs van Write Now! Eindhoven. Hij stond op Lowlands, was te vinden in de digitale Dichters in de Prinsentuin. Op het moment schrijft hij aan een tekst over Ikea, een vondeling en dromen. Hij studeert Writing for Performance in Utrecht waar hij met de liefde van zijn leven en twee katten een benedenwoninkje betrekt.
 

TUMBA
Schrijver en spoken word artist met Congolese en Angolese roots die nog moeten aarden. Ze werkt voornamelijk vanuit eigen ervaringen met ontworteld zijn, afgesneden familiebanden en wonden die nog moeten helen. Hun werk is een verkenning naar de kracht van het gesproken woord als collective healing practice, via momentopnames die niet passen binnen het grote plaatje. Op het podium wil Tumba mensen herinneren om adem te halen en stil te staan bij hun buikgevoel en binnenwereld.
In de zomer van 2021 ging Tumba mee op de schrijfresidentie van deBuren in Parijs. Naast hun liefde voor woorden is Tumba ook bezig als juwelenmaker, facilitator en community organizer bij o.a. Mama’s Open Mic.

CHARLOTTE DE RAAD
Charlotte de Raad is woordkunstenaar. In 2021 werd zij voorgedragen als Stadsdichter van Hilversum voor de periode 2021-2023. Ze deelt haar gedichten regelmatig op verschillende podia en stond op evenementen van onder anderen Tilt, Dutch Media Week en Eye Filmmuseum. Haar werk werd gepubliceerd in Sintel tijdschrift, Yalda Magazine en de poëziebundel En ze leefde nog. Naast haar werkzaamheden als maker en artiest is Charlotte ook programmamaker en redacteur bij Stichting Granate.

WILLIE DARKTROUSERS
Willie Darktrousers, onheil folk uit Donkerbroek. Willie zingt graag over pech en magie en de dood en het leven. En over wat animisme kan betekenen in het antropoceen. Gewapend met een rammelende gitaar, een stem als een gebroken huwelijk en zwartgallige maar kloeke teksten sleurt hij je dwars door zijn bizarre fantasie wereld.

JOSH & ROBS
JOSH&ROBS zijn twee Amsterdamse muzikale verhalenvertellers. Een mix van stijlen met een theatrale en komische noot. Ze schrijven over alles wat hun inspireert.
 

Eerder van de partij

Onder aanvoering van Teddy Tops waren vorig seizoen al veel fijne artiesten te gast

FEBRUARI
Kopje Onder, Babs, Moze Naël, Dean Bowen, Eva van Pelt, René Oskam, Barguijs, BenzoKarim en Amara van der Elst

MAART
Nikki Dekker, Shari & Nuno, Reazun & friends, Jesse Laport, Mennis, Lucas de Waard, Lev Avitan en Swendeline Ersilia

APRIL
Tano Rivers, Thomas Heerma van Voss, Suzanne Krijger, Martin Rombouts, Sophia Blyden, Cassandra Onck en Eva van Hoof

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent; een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Bij het spoken word spektakel dat Mensen Zeggen Dingen het hele jaar door naar de Clubzaal brengt, mag dat label natuurlijk niet ontbreken. Elke keer weer presenteren ze een groep artiesten die net wat bekendheid krijgen of soms al iets meer ervaring hebben: vaak jong, altijd fris en met nieuwe ideeën en nieuw materiaal. 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij. 

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum wo 05-10
Tijd 20:30 - 23:00
Genre Woord
Prijs € 7,50 Normaal
€ 5,50 Supporter
€ 5,50 Student Verkoop start 4-10-2022 om 20:30 uur
Bestel tickets
Datum wo 02-11
Tijd 20:30 - 23:00
Genre Woord
Prijs € 7,50 Normaal
€ 5,50 Supporter
€ 5,50 Student Verkoop start 1-11-2022 om 20:30 uur
Bestel tickets
Datum wo 07-12
Tijd 20:30 - 23:00
Genre Woord
Prijs € 7,50 Normaal
€ 5,50 Supporter
€ 5,50 Student Verkoop start 6-12-2022 om 20:30 uur
Bestel tickets
Datum wo 01-02
Tijd 20:30 - 23:00
Genre Woord
Prijs € 7,50 Normaal
€ 5,50 Supporter
€ 5,50 Student Verkoop start 31-1-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets
Datum wo 01-03
Tijd 20:30 - 23:00
Genre Woord
Prijs € 7,50 Normaal
€ 5,50 Supporter
€ 5,50 Student Verkoop start 28-2-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets
Datum wo 12-04
Tijd 20:30 - 23:00
Genre Woord
Prijs € 7,50 Normaal
€ 5,50 Supporter
€ 5,50 Student Verkoop start 11-4-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets
Datum wo 10-05
Tijd 20:30 - 23:00
Genre Woord
Prijs € 7,50 Normaal
€ 5,50 Supporter
€ 5,50 Student Verkoop start 9-5-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou