Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Clubzaal
Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Clubzaal
Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Clubzaal
Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Clubzaal

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dus.. geeft Mensen Zeggen Dingen woorden: ze spreken dingen uit, maken ze bespreekbaar, plaatsen er uitroeptekens of vraagtekens achter en bepalen de volgorde.

Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke editie een andere groep performers, andere verhalen, een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

Mensen Zeggen Dingen is een platform voor poëzie en performance, een karavaan van jonge mensen die pen en microfoon hanteren! Ze halen voor het spoken word spektakel de meest spraakmakende sprekers naar verschillende locaties in Nederland en België.

Zij zeggen dingen op 1 maart

Josh & Robs, Maxine Palith de Jong, Yulai Smit, Eva Salman, Lemuel de graaf en Asmae Ammadou!
 

JOSH&ROBSTwee Amsterdamse muzikale verhalen vertellers. Een mix van stijlen met een theatrale en komische noot. Ze schrijven over alles wat hun inspireert.

 

MAXINE PALIT DE JONGHschrijft toneel, poëzie, proza en scenario en combineert deze vormen in haar werk. Ze is gefascineerd door dialogen waarin ongemak tot spontaniteit leidt en wonderlijke ontmoetingen veroorzaakt. Maxine is in 2020 afgestudeerd aan Writing for Performance (HKU). Ze werkt als (toneel)schrijver, spreker, jurylid en docent.

Eerder van de partij

Onder aanvoering van Teddy Tops en Mahat Arab waren er al veel fijne spoken word artiesten, dichters, verhalenvertellers en muzikanten te gast

FEBRUARI 2023
Joshua Snijders, Niek Trilsbeek, Thom Wijenberg, Swendeline Ersilia, Nadine Rijpkema, Ivan Words en hoofdletterF

DECEMBER 2022
Helen Weeres, Ischa den Blanken, Tom Driesen, Hatoon, Simon Mamahit en Bibi van Lieshout

NOVEMBER 2022
Lev Avitan, Danny x Kuijper, Sarah de Koning, Bahgi, BekVegter, Yasmina Kada en Jordi Lammers

OKTOBER 2022
Willie Darktrousers, Tessa Gabriëls, Hasan Gök, Hendrik de Pecker, Elise Tumba Kiambi, Charlotte de Raad en Robbie & Josh

APRIL 2022
Tano Rivers, Thomas Heerma van Voss, Suzanne Krijger, Martin Rombouts, Sophia Blyden, Cassandra Onck en Eva van Hoof

MAART 2022
Nikki Dekker, Shari & Nuno, Reazun & friends, Jesse Laport, Mennis, Lucas de Waard, Lev Avitan en Swendeline Ersilia

FEBRUARI 2022
Kopje Onder, Babs, Moze Naël, Dean Bowen, Eva van Pelt, René Oskam, Barguijs, BenzoKarim en Amara van der Elst

 

 

 

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent; een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Bij het spoken word spektakel dat Mensen Zeggen Dingen het hele jaar door naar de Clubzaal brengt, mag dat label natuurlijk niet ontbreken. Elke keer weer presenteren ze een groep artiesten die net wat bekendheid krijgen of soms al iets meer ervaring hebben: vaak jong, altijd fris en met nieuwe ideeën en nieuw materiaal. 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij. 

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum wo 01-03
Tijd 20:30 - 23:00
Genre Woord
Prijs € 7,50 Normaal
€ 5,50 Supporter
€ 5,50 Student Verkoop studentenprijs start 28-2-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets
Datum wo 10-05
Tijd 20:30 - 23:00
Genre Woord
Prijs € 7,50 Normaal
€ 5,50 Supporter
€ 5,50 Student Verkoop studentenprijs start 9-5-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets