Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Minoux

Niet de vaders

Minoux

Niet de vaders

Minoux

Niet de vaders

In deze voorstelling speelt cabaretier en theatermaker Minou Bosua ‘vader en moedertje’ op hoog niveau met Eelco Smits – acteur bij Internationaal Theater Amsterdam – en de vader van haar zoon, waar zij niet de moeder van is maar die wel haar naam draagt. Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon. 

Een scherp en humoristisch onderzoek waarin de rollen en patronen van het oude gezin hartstochtelijk worden doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden? Wat neem je mee van je eigen opvoeding? Welk recht heb je als je alleen op zondag het vlees komt snijden? En dat terwijl we steeds minder vlees eten? En geeft een snor nog autoriteit wanneer deze naar de laatste mode is geëpileerd?

Welkom bij de bouw van de nieuwe hoeksteen!

Niet de vaders van wordt gemaakt i.s.m een uniek en voor deze gelegenheid speciaal samengesteld Brabants homomannenkoor. Samen zingen ze troostrijke levensliederen voor de nieuwe en oude vaders en moeders. Oftewel de voeders.

De Toneeljury nomineerde de voorstelling voor het Nederlands Theater Festival
“Een zeer persoonlijke toneeldialoog over de complexiteiten rondom opvoeden en opgevoed worden. Met een ontwapenende kwetsbaarheid gebruiken Smits en Bosua de theatervloer om elkaar en zichzelf te bevragen over hun ervaringen met (onconventioneel) ouderschap. Dat doen ze ongegeneerd spontaan, twijfelend bedachtzaam en vooral zeer integer en respectvol.” - aldus de jury

Na het succes van de lunchvoorstellingen in 2020, is dit pareltje nu als avondvoorstelling te zien in onze Grote Zaal. 

Credits

Concept, tekst, spel

Minou Bosua en Eelco Smits

Regie

Mijke de Jong

Koor

o.a. Het groot Brabants homomannenkoor

Muziek, arrangementen

Erik Vlasblom

Foto

Karin Jonkers, Maasja Ooms

Datum di 02-11
Tijd 20:30 - 22:00
Genre Theater
Prijs € 21,00 Normaal
€ 19,00 Supporterpas
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren