Minoux

Minoux

Pow Wow

Huisgezelschap Laatste kans
Minoux

Minoux

Pow Wow

Huisgezelschap Laatste kans
Minoux

Minoux

Pow Wow

Huisgezelschap Laatste kans
Minoux

Minoux

Pow Wow

Huisgezelschap Laatste kans

Theatermaker Minou Bosua nodigt je uit om mee te praten en te dansen in een feestelijke, vrolijke en vaak ontroerende ontmoeting tussen ouders en kinderen. 

Er komt een dag, dan krommen zij hun rug, vertragen zij hun pas en vernauwt hun wereld.
Dan draaien de zorgrollen om; epileer je kin of neusgaten,
ontwar je de administratie of breng je de soep.
Dan bel je elke dag even of juist liever nooit.

Je vliegt en draaft of laat de zorg met een (on)gerust hart over aan een toegewijde professional.

POW WOW bevraagt hoe wij -vanuit verschillende overtuigingen, culturen en tradities- zorgen voor onze ouderen. Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren? En bovenal wat vinden onze ouders daar eigenlijk van?

Minou Bosua leidt de ontmoeting, als bruisend middelpunt in een feest van herkenning en ongemak. Speciaal voor deze voorstelling richtte MINOUX de Bende van Alzheimer op. Een wilde horde dansende zeventigplussers, die protest aantekent tegen ons huidige zorgsysteem.

POW WOW is beslist geen traditionele theatervoorstelling, maar – geïnspireerd op ceremoniële bijeenkomsten van de oorspronkelijke bewoners van Amerika - een feestelijke stamvergadering met dans, verhalen en muziek.

“Bosua vermengt moeiteloos hoge en lage cultuur, ze verbindt mensen uit verschillende tradities en culturen en ze weet mensen in het hart te raken door het te hebben over zaken die vaak weggestopt en verborgen blijven.”

Theaterkrant

“Bosua [...] heeft een buitengewoon energieke, laconieke en vrolijke uitstraling en ze is prettig aards. Ze stelt haar eigen levensvragen centraal en legt die open en bloot aan ons voor in een stijl die rauw en ongepolijst lijkt, maar intussen behoorlijk slim in elkaar zit.”

Theaterkrant

Tekst en spel

Minou Bosua

Regie

Ingrid Wender en Mijke de Jong

Choreografie

Meta de Zeeuwe

Decor

Bas Kosters

Forografie

Karin Jonkers

Datum za 02-12
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 21,00 Normaal
€ 19,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 1-12-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou