Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Mugmetdegoudentand

De Joodse raad

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt op initiatief van de Duitsers een Raad opgericht die de Joodse gemeenschap in Nederland moet besturen.

De Raad wordt – onder druk van de Duitsers – een doorgeefluik voor instructies van de Duitse bezetter. David Cohen, al zeer actief binnen de vooroorlogse Joodse gemeenschap, is samen met Abraham Asscher voorzitter van de Raad en plaatst zichzelf daarmee voor een duivels dilemma. Margo Verhoeven en Jurriaan van Seters gaan in deze zoektocht behoedzaam Cohens mogelijke beweegredenen tijdens zijn verbijsterende werk na. Hoe maak je onder extreme omstandigheden moreel juiste keuzes?

 

 

Een voorstelling van

Margo Verhoeven, Jurriaan van Seters, Sarah Sluimer en Lineke Rijxman.

MARGO VERHOEVEN

Deze - van origine Bosssche - actrice rondde in 2015 haar opleiding af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Samen met haar klas studeerde ze af met Bertold Brechts Baal geregisseerd door Tatiana Pratley.

Stage liep ze bij Toneelgroep Maastricht in de voorstelling Alleen in Berlijn, onder regie van Aike Dirkzwager. Daarnaast speelde ze in Cul de Sac van Jan Hulst en in Peer Gynt van Ingrid Askvik, en bij Theater Utrecht. Ook was ze op tv te zien, met gastrollen in Het Klokhuis en Tessa.

In 2015 maakte en speelde ze met De Theatertroep de voorstelling Private Lives. 
 

SARAH SLUIMER

Sarah Sluimer (1985) studeerde theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en Performance Studies aan de Universiteit Utrecht. De afgelopen jaren maakte ze programma's voor De Balie en publiceerde als journalist en opiniemaker voor onder meer de Volkskrant, Opzij en NRC Handelsblad. Ook bracht ze twee boeken uit.

LINEKE RIJXMAN

Actrice, regisseuse en (af en toe) schrijfster. Ze studeerde aan de Toneelschool in Amsterdam. Speelde bij het Ro Theater en Het Zuidelijk Toneel en maakte dertien jaar deel uit van het vaste ensemble van Toneelgroep Amsterdam (ITA).

Ook is Lineke regelmatig te zien in films, zoals Taal is zeg maar echt m’n ding, Alle Tijd (nominatie Gouden Kalf) en Alles is Liefde. Op televisie speelde ze onder meer in Rundfunk en ’t Schaep met de 5 pooten.

In 2006 speelde ze haar eerste toneelrol bij Mugmetdegoudentand, die van de 4- jarige dochter in de voorstelling Quality Time. Deze voorstelling werd geselecteerd voor het Theaterfestival en Lineke won er de Colombina mee; de toneelprijs voor beste vrouwelijke bijrol. 

Eerder dit seizoen zag je Lineke Rijxman in de Verkadefabriek in Happy Hour.

JURRIAAN VAN SETERS

Jurriaan van Seters (1996, Den Haag) studeert in 2019 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. In 2018 speelde hij in Ondine van het Nationale Theater, onder regie van Jeroen de Man.

Spel

Margo Verhoeven en Jurriaan Seters

Regie en dramaturgie

Lineke Rijxman

Tekst

Sarah Sluimer

Naar een idee van

Joan Nederlof en Vincent Spee

Datum za 14-05
Tijd 20:15 - 21:45
Genre Theater
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren