Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Mugmetdegoudentand

Margreet heeft de groep verlaten

Mugmetdegoudentand

Margreet heeft de groep verlaten

Mugmetdegoudentand

Margreet heeft de groep verlaten

Eén straatje, dertig buren. Samen hebben ze een appgroep. Maar op een dag verlaat Margreet de appgroep. Een nieuwe voorstelling van een van de graag geziene gezelschappen in de Verkadefabriek, Mugmetdegoudentand.

De ene buurman houdt op ietwat paranoïde wijze de veiligheid in de gaten. De ander vraagt met regelmaat om een klopboor of griptang, om tot ergernis van de rest van de straat weer een hele zondagmiddag aan zijn huis te gaan klussen. Soms zijn er nieuwtjes – muizen bij de Albert Heijn, of iemand heeft ineens een granaat uit de Tweede Wereldoorlog in de achtertuin gevonden. Het gaat z’n gangetje, in de straat en op de app.

Maar op een dag verlaat Margreet de appgroep. Margreet, de buurvrouw van nummer 32. Op de straatborrel en in de dagen daarna gaat het over niets anders meer. Waarom heeft Margreet de groep verlaten?

Waarom doet iemand dat eigenlijk, de groep verlaten? Kan dat? En mág het? De vanzelfsprekendheid waarmee het suffe straatje een eenheid vormde, valt weg. De buren komen tegenover elkaar te staan. En van Margreet horen we niets, want zij heeft de groep verlaten.

Aaf Brandt Corstius begon als dagelijkse columnist bij nrc.next en stapte een paar jaar later over naar De Volkskrant. Ze publiceert columns en artikelen in allerlei tijdschriften en schreef onder andere de boeken Het jaar dat ik 30 werdHandboek voor de moderne vrouw en Het jaar dat ik (2x) moeder werd. Ook schreef en speelde Aaf in 2019 haar eerste solovoorstelling Welkom bij mijn zielige jeugd. Bij Mugmetdegoudentand schreef ze haar eerste toneelstuk, Fifty Fifty. Daarna volgden Een flinke linkse vrouw en Buik. Margreet heeft de groep verlaten is de nieuwste succesvolle samenwerking. 


Zorg voor een geldig coronatoegangsbewijs
Sinds 25 september geldt voor alle bezoekers van de Verkadefabriek dat een coronatoegangsbewijs nodig is om ons te bezoeken. De 1,5 meter is komen te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze theater- en filmzalen en horeca. Hier lees je er alles over. 

Credits

Spel

Dick van den Toorn, Lies Visschedijk

Tekst

Aaf Brandt Corstius, Joan Nederlof

Eindregie

Paul van der Laan

Coproducent

Theater Bellevue

In de pers

"Aaf Brandt Corstius heeft een loepzuiver instinct voor kleinburgerlijke clichés."

Volkskrant

“Bijzonder geestige voorstelling, lekker over de top gespeeld door Visschedijk en Van den Toorn”

Telegraaf

"Aaf Brandt Corstius trapt de tijdgeest op hilarische wijze op zijn staart."

Het Parool
Datum wo 27-10
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 22,00 Normaal
€ 20,00 Supporter
Ga verder met bestellen Account activeren