Music Hub Night 2023 / November Music

Music Hub Night 2023 / November Music

November Music

Talent moet je koesteren en de ruimte geven. De muziekmakers van de toekomst mogen gerust een extra zetje in de rug krijgen. De Music Hub Brabant zet deze jonge musici en componisten in het zonnetje en geeft talentontwikkeling in de muziek een stevige plek binnen de Brabantse cultuursector. 

De Music Hub investeert in het muziektalent en is ontstaan uit een fusie van twee bestaande talentontwikkelingstrajecten: Proud of the South voor de popmuziek en New Arrivals voor de jazz en hedendaagse muziek. Makers als Sanne Rambags, Dyane Donck, Rianne Wilbers en Aart Strootman hebben dit traject succesvol doorlopen en zijn inmiddels over de hele wereld actief.

Music Hub stelt zich graag voor en tijdens November Music kan de nieuwsgierige luisteraar zich een hele avond lang onderdompelen in een bonte parade aan veelbelovende toekomstmuziek. Jonge Brabantse muziekmakers die tijdens de vierde editie van de Music Hub Night aantreden zijn zangeres Paloma Lazaro Arteaga, bassist Stef Joosten, componist Amin Ebrahimi, Oscar Peters en Ramses3000 (beiden live electronics), die zijn nieuwste project Thalamus presenteert.

Ook dit jaar is er weer een grote verscheidenheid aan muzikaal talent. Componist Amin Ebrahimi kwam eind 2018 vanuit Iran naar Tilburg om te studeren aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Inmiddels werkt hij als composer en dirigent, onder andere voor het Brabant Kamer Orkest. Ook Paloma Lazara Arteaga kwam vanuit het buitenland naar Tilburg om te studeren aan de AMPA. Van kleins af aan is deze Madrileense omringd door muziek en nu ze haar studie heeft afgerond werkt ze aan spannende producties met daarin ruimte voor zang, dans en poëzie. Bassist Stef Joosten geeft les aan de AMPA en is een veel gevraagd speler en gaat zich nu meer als maker ontwikkelen.

Zowel Oscar Peters als Ramses3000 begeven zich op het experimentele elektronische pad, en hebben inmiddels een goede reputatie opgebouwd. Zo schreef Oscar een compositie voor het Rewire Festival en tourde Ramses3000 de wereld over met het Caïro Liberation Front.

Bezetting

Paloma Lazaro Arteaga - zang
Stef Joosten - basgitaar
Amin Ebrahimi - componist
Oscar Peters - elektronica
Ramses3000 - elektronica

Datum wo 08-11
Tijd 19:00 - 22:00
Genre Muziek
Prijs € 10,00 NM Normaal
€ 5,00 NM Festivalpas
Bestel tickets

Ook interessant voor jou