Muziektheater Transparant & Claron Mc Fadden - The Garden

Muziektheater Transparant & Claron Mc Fadden - The Garden

November Music

Een video-installatie, of is het toch een concert of muziektheater? Het Vlaamse gezelschap Transparant brengt muziektheatrale voorstellingen van de toekomt waarin plek is voor alle kunstdisciplines. Tijdens November Music presenteert Transparant in samenwerking met Fanny & Alexander het grensverleggende werk The Garden. Regisseur Luigi De Angelis (Fanny & Alexander) creëert een video-installatie die laveert tussen een barok stilleven en een hedendaags ritueel. De hypnotische voorstelling is een video-polyptiek voor stem en elektronica dat live uitgevoerd wordt door sopraan Claron McFadden en elektronische muziekcomponist Emanuele Wiltsch Barberio.

De makers zien The Garden als een muzikale galerij van het lijden waarbij ze zich laten inspireren door barokke passieverhalen. Toeschouwers gaan kopje onder in een slow-motion videolandschap, dat hen via gefilmde portretten en verhalen van hedendaags lijden terugvoert tot de traditie van de lijdensweg. Een ontroerende voorstelling waarin eens te meer blijkt dat kunst, schoonheid en lijden onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Tijdens de première gedurende het Romaeuropa Festival 2021 maakte de emotionele rollercoaster The Garden veel indruk bij publiek en critici.


Claron McFadden - sopraan
Emanuele Wiltsch Barberio - compositie, elektronica
Luigi De Angelis - regie
 

In de pers

"McFadden is de overtreffende trap. "The Garden" verovert en ontroert....Een uniek theatraal concert opgebouwd uit geluiden en visioenen met emotionele impact."

Gli Stati Generali

“De videoportretten maken van lijden geen spektakel om naar te kijken omdat de pijn verinnerlijkt wordt dankzij de zang van Claren McFadden die het beeld filtert en kleur geeft.”

Arttribune
Datum di 08-11
Tijd 19:00 - 20:00
Genre Muziek
Prijs € 16,00 NM Normaal
€ 8,00 NM Festivalpas
€ 14,00 Supporter
Bestel tickets

Ook interessant voor jou