Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Nasrdin Dchar

Familiekroniek: Oumi, Dad, Ja

Bingewatchen met meesterverteller Nasrdin Dchar! Beleef zijn drie succesvolle solovoorstellingen Oumi, DAD en JA op één avond. Een afwisselende marathon, inclusief 3-gangen menu.

Nasrdin vertelt op een ontwapenende manier over de belangrijkste mensen in zijn leven; zijn moeder, zijn vader en zijn vrouw. Hij neemt het publiek mee in zijn leven, en zijn zoektocht als zoon van Marokkaanse ouders in Nederland: zíjn land. Deze familiekroniek is een driedelige voorstelling over loyaliteit, over je plek vinden en natuurlijk over de liefde. Drie intieme verhalen, eerlijk en met humor gebracht, om een groter verhaal te vertellen. Of, zoals het Parool het verwoordde: “Een belangrijk oeuvre dat aanzet tot verbinding.”

In Oumi (mijn moeder) speelt Nasrdin zijn moeder en met haar een hele generatie Marokkaanse vrouwen “Een verhaal van herinnering, verwondering, weemoed en veerkracht - ontwapenend en fris”, aldus de Volkskrant.

In DAD (vader) gaat Nasrdin de dialoog aan met zijn vader, die hij zelf speelt. En hij staat stil bij zijn eigen vaderschap. Een voorstelling over generaties. Over emigratie. Over toen, nu en straks. “DAD van Nasrdin Dchar gaat ons allemaal aan.” – NRC.

In JA toont Nasrdin hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn. Hij vertelt het verhaal van de liefde tussen hem en zijn vrouw Amy. Een reis langs continenten en culturen, zijn eigen zoektocht naar volwassenheid en vooral naar de liefde en de verbinding. “Een belangrijke en heerlijke voorstelling”, schreef Trouw in haar vijfsterrenrecensie.

Nasrdin Dchar: “Deze familiekroniek is een reis door de tijd, een kennismaking met de familie Dchar, een ode aan migratieverhalen en een blik op een veranderende samenleving. Voor mij een enorme uitdaging. Voor het publiek hopelijk een onvergetelijke ervaring”.

De drie voorstellingen zijn achtereenvolgend te zien op één avond. Tijdens de pauzes wordt het eten verzorgd door Nadia Zerouali en de Mama’s van de Couscousbar in Amsterdam. Zo wordt het een feest voor alle zintuigen. Of in de woorden van Nadia: “Zoals Nasrdins theatervoorstellingen je in je hart kunnen raken. Zo voedt onze mama’s couscous je ziel!”

Tijden

Het drieluik met Nasrdin is als volgt over de avond verdeeld:

16.30-17.30 uur: OUMI
17.30-18.00 uur: Pauze (met eten)
18.15-19.15 uur: DAD
19.15-20.15 uur: Pauze (met eten)
20.30-21.30 uur: JA

Credits

Tekst & spel

Nasrdin Dchar

Tekst & regie

Floris van Delft

Tekst Oumi

Maria Goos

Lichtontwerp

GVDO

Toneelbeeld

Robin Vogel

Datum zo 06-02
Tijd 16:30 - 21:30
Genre Theater
Prijs € 48,00 Normaal
€ 46,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren