Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

NFF - (R)Evolutie (première)

Film NFF

We schrijven het jaar 2040. Grote delen van Nederland zijn overstroomd en miljoenen mensen hebben hun heil gezocht in Limburg; het laatste toevluchtsoord waar iedereen hoopt op een nieuw leven zoals zij dat kenden. Maar in dit toevluchtsoord wordt niets aan het toeval overgelaten.

Dokter Frank (Bruno Vanden Broecke), de genendokter, helpt je aan het ideale kind met de beste genen en hersenen. En Alecto (Angela Schijf), een alles controlerende, zelflerende kunstmatige intelligentie, is altijd behulpzaam bij alle beslissingen. Van de lunch tot de liefde, het is het beste om je zaken aan Alecto over te laten. Deze nieuwe wereld biedt de perfecte relatie met een partner die precies is zoals we van hem of haar dromen, en zelfs de seks is beter in virtuele kamers. Maar hoe vind je je eigen weg wanneer alles is gebaseerd op data, toeval niet meer bestaat en de rol van de mens steeds minder belangrijk lijkt te worden? (R)Evolutie is een dystopische komedie uit de koker van Toneelgroep Maastricht, geregisseerd door artistiek leider Servé Hermans. Eddy Terstall heeft de gelijknamige tekst van de Duitse schrijvers Yael Ronen en Dimitrij Schaad bewerkt. Zij lieten zich inspireren door de drie bestsellers van futuroloog Yuval Noah Harari: Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21e eeuw.


Jaar­lijks, aan het begin van het najaar, vindt het Neder­lands Film Festival (NFF) plaats. Ander­halve week is Utrecht de filmhoofd­stad van Neder­land, waar de nieuwste speelfilms, docu­men­taires, animaties, korte films, televisiedrama’s, games‑, inter­ac­tieve projecten én tal van even­e­menten worden gepre­sen­teerd voor jong en oud. Wat begon als een bescheiden festival in 1981 is in omvang, bereik en impact uitge­groeid tot het gezichts­bepal­ende festival van de Neder­landse film en beeld­cul­tuur. De organ­isatie van het NFF is daar­naast het hele jaar door actief met activiteiten voor publiek en professional.

Regie

Servé Hermans, Eddy Terstall

Cast

Angela Schijf, Anniek Pheifer, Bruno Vanden Broecke, Michel Sluysmans, Michiel Blankwaardt, Jeroen van Koningsbrugge, Jouman Fattal, Porgy Franssen

Genre

Komedie

Land

Nederland

Tijdsduur

18-11-2021

Datum ma 27-09
Tijd 19:20 - 20:50
Genre Film
Prijs € 11,00 Normaal
€ 10,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren